fika · resor · shopping

Ronnebygatan i Karlshamn

Ronnebygatan i Karlshamn. En tvärgata till Drottninggatan, där de flesta affärer i den här lilla staden finns. Men också längs Ronnebygatan finns det några affärer och lite stadsliv. Särskilt på sträckan från just Drottninggatan till Kungsgatan. Här växer numera också en rad med träd som blommar vackert på försommaren.

Tyvärr vet jag inte vad det är för slags träd. Jag tippar på någon slags körsbär, men jag vet som sagt inte. Har aldrig tänkt på att jag sett några bär i träden. Men de har i alla fall väldigt vackra löv på hösten också.

I korsningarna står några rejäla, svarta och nästan klotrunda urnor med blommor. Just nu är det årets vårblommor, med tulpaner i flera vackra färger, i urnorna.

Längs med gatan finns ett fint konditori med en vacker gammaldags inredning. Tyvärr har den vackra gamla neonskylten på utsidan av huset tagits ner och ersatts av en nyare skylt. Var den gamla skylten suttit framgår av smutsfläckar på fasaden. Sjölands heter det fina gamla caféet. Och det har jag skrivit helt kort om redan för ett par år sedan.

Mitt över gatan från Sjölands finns antikvariat Bode. Också det en pärla i Karlshamn som adderar till stadens charm.

Ronnebygatan vid antikvariat Bode.
Fyndlådor utanför antikvariatet.
Entrén till Sjölands konditori.
Vårblommor i Karlshamn 2021.

7 kommentarer på “Ronnebygatan i Karlshamn

  1. Charmigt ser det ut, första bilden påminner om Mariefred, men det finns nog liknande gator i många städer. Den färgglada blombilden vinner mitt hjärta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s