fika · resor

Kaffestugan Annorlunda – inte lika annorlunda längre

Caféet med det annorlunda namnet Annorlunda ligger på Österlen i Skåne alldeles nära nationalparken Stenshuvud. Men är numera inte riktigt lika annorlunda som förr.

Enligt skylten vid vägen ner mot nationalparken grundades kaffestugan Annorlunda 1956 och har öppet dagligen 11-17. På hemsidan anges dock andra och mer begränsade öppettider. Så jag skulle inte lita på att det som står på skylten stämmer.

Vad namnet Annorlunda syftar på är att kaffet – eller teet för den som liksom jag hellre dricker det – har brukat serveras med typiska hembakta kakor från en stor kakbuffé.

Efter hand har det tillkommit räkmackor och liknande som alternativ till kakfatet och nu när vi var där senast, förra fredagen, så har kaffestugan ännu mer kommit att likna ett alldeles vanligt café. Innanför dörren finns numera en traditionell café-disk med det vanliga utbudet av bitar av kladdkaka, toscatårta och liknande. Nytt för i år är att de också ska ha pizza bakad på surdeg.

Vid vårt besök valde några av oss att äta från kakbuffén som kostade 89 kronor och några valde något annat bakverk. Alla var dock nöjda och glada och kanske är det inte så konstigt att Annorlunda allt mer anpassar sig till vad de flesta förväntar sig av ett café idag, med olika kaffesorter och samma utbud av bakverk som överallt annars?

För det är väl det vi vill ha? Samma utbud överallt? Hur som helst så är Annorlunda fortfarande annorlunda till en del. Så kanske bäst att passa på att prova kakbuffén innan det är för sent?

Stranden mellan Knäbäckshusen och Stenshuvud.
Ingång till café Annorlunda.
Ny cafédisk inne på Annorlunda.
Men kakbuffén finns kvar.
Toscakaka som alternativ till kakbuffén.
Pelargoner i fönstret.

9 kommentarer på “Kaffestugan Annorlunda – inte lika annorlunda längre

    1. Jag också. Även om jag gilla en pizza ibland. Tror att det är vanligt att vi som gillar att resa tycker att det är lite trist när matutbutet likriktas.

    1. Jag förstår ju varför det blir så här. Det är som med marknader. Mat, godis och ”roliga” t-shirts är vad folk köper. Så då består till slut hela utbudet av just det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s