resor

Äntligen på väg till Mallorca! Men flyget hem ställdes in igår

Just nu befinner vi oss på tåget som ska ta oss över Öresundsbron inför en resa ut i världen ännu en gång. För nu ska den då äntligen bli av. Resan till Mallorca med delar av släkten. Den som ställdes för två år sedan på grund av pandemin.

Släktingarna är redan där nere. De åkte i måndags och vi har därför i ett par dagar sett lockande bilder i våra sociala medier från den plats som vi är på väg till. Port de Pollença på norra Mallorca. Det är en turistort som ligger bortanför den udde som avskiljer Alcudiastranden åt norr. Byn som har knappt 7000 invånare ligger ungefär en mil norr om turistorten Alcudia.

Släktingarna har därför redan med framgång passerat igenom det i media så omskrivna kökaoset på Arlanda. Medan vi är på väg för att undersöka hur mycket köer det är på Kastrup och om den ”fast track” genom säkerhetskontrollen som jag köpte till när jag checkade in oss on-line igår är värd sitt pris. (Lite över 500 svenska kronor för fyra personer.)

Att vi inte också åkte redan i måndags beror på att vår yngsta slutade sitt första gymnasieår först igår. Detta trots att hans storebror tog studenten redan i fredags.

Och det i sin tur är för övrigt orsaken till att det varit lite paus här på bloggen ett tag. Jag har helt enkelt inte hunnit skriva.

Igår jobbade jag hemifrån och när jag avslutat för dagen gick jag direkt in för att kolla det mejl som jag helt kort sett en notis för tidigare under eftermiddagen. Ett mejl från Easyjet. Det är sådana mejl som brukar innehålla information om att flygets avgångstid har ändrats tio minuter hit eller dit. Eller som kommer med erbjudanden om tilläggstjänster som finns att köpa. Det brukar helt enkelt inte vara någon dramatik alls.

Men den här gången visade det sig vara det. Vårt flyg hem har nämligen ställts in.

Hoppsan! Lika bra att fatta snabba beslut. Boka om till ett annat flyg med Easyjet utan extra kostnad eller pengar tillbaka och leta flyg med andra flygbolag? (Att gå med på att få en voucher är inte aktuellt för min del. Jag har krånglat tillräckligt med sådana vid det här laget.)

Jag valde att boka om med Easyjet. Vilket innebär att vi reser hem med närmaste flyg, som ändå går ett helt dygn senare än det inställda skulle ha gått. Och att vi missar en midsommarfest med goda vänner. Trist. Å andra sidan får vi en dag till på Mallorca. Eller får och får. Flygbolaget betalar ju inte en spänn för den extra övernattningen. Så.

Jag letade sedan länge innan jag hittade ett rimligt hotell med hyggligt centralt läge i Palma, där jag bokade in oss för en extra övernattning på hemvägen. Den sajt som jag brukar använda för att boka boende hade inga vettiga alternativ alls. Så jag fick gå via en annan.

Men i alla fall. Nu är vi alltså äntligen på väg till Mallorca.

Bilden är ifrån en solnedgång vid Playa de Muro 2017.

Läs mer: Det blir ingen resa till Mallorca i år heller

11 kommentarer på “Äntligen på väg till Mallorca! Men flyget hem ställdes in igår

 1. Haha jag håller med dig om vouchers, det misstaget gjorde jag i början av pandemin :D

  Tur att du är väl berest och inte får penik i situationer som dessa.
  ha en underbar resa!

 2. Det där har jag också råkat ur för 2 gånger. Ena gången bokade vi av och gjorde en ny bokning med rätt datum. Andra gången stannade jag en dag längre och fick uppleva Amman på köpet.

  1. Beror lite på situationen hur man gör, tänker jag. I det här fallet ville jag ha detta avklarat direkt eftersom vi just skulle ge oss iväg och jag inte ville ha detta hängande över oss (läs mig) under resan.

 3. Jobbigt med dessa inställda flyg. Råkade ut för det i maj.
  Tyvärr något som troligen kommer att hända mer och mer, inte roligt.
  Skön semester!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s