resa med barn · resor · vackra platser

Tre vackra stränder med kristallklart vatten på Sardinien

20130510-211541.jpg

Bombarde
Att ta sig till Bombarde från Alghero är inga som helst problem bara man har tillgång till ett fordon. Stranden ligger ca 9 km från centrala Alghero .

20130510-212331.jpg
Man kör nordväst på vägen mot Capo Caccia, förbi den lilla staden/byn Fertilia. Strax före Nuaregen Palmavera som ligger på vägens högra sida går en väg in till vänster. Där är tydligt skyltat mot stranden Bombarde. Gratis parkering finns. Och när vi var här i september 2007 var det inga som helst problem med platser.

Vattnet var alldeles klart och vackert turkost. Sanden fin och vit. I bakgrunden pinjeträd. Vi var här en fredag eftermiddag. Badade och byggde sandslott i strandkanten.

På stranden finns ett bar mindre snackbarer där man kan få sig något att äta eller dricka.

Lazzaretto
Den här stranden ligger alldeles intill Bombarde. Där vägen delar sig tar man höger för att komma till Lazzaretto och vänster för Bombarde. För parkeringen får man betala.

20130510-213240.jpg

Stranden är jättefin och havet är ljuvligt. Vattnet är underbart klart och nästan spegelblankt. Stranden är nästan, men bara nästan, lika fin som Bombarde. Kanske är det omgivningarna som är något finare på Bombarde. För trots att Lazzaretto har ett fin gamalt vakttorn att se ut över (Torre del Lazzaretto) känns omgivningarna ännu snäppet finare på den andra stranden. Kanske tack vare pinjeträden där. Nåja. Nu är det Lazzaretto vi pratar om och här är också jättefint. Stranden är ren, sanden vit och det är inte någon trängsel. Här finns en strandbar och någon enstaka strandförsäljare. Priserna är ok.

Maria Pia
Det här är en sandstrand, men också en pinjeskog, som börjar i norra utkanten av Alghero och går ända bort till Fertilia, två och en halv kilometer längre bort. Man hittar hit genom att följa Via Lido norr ut. Där Lidostranden tar slut ligger en camping och därefter ett sjukhus. Precis efter sjukhuset börjar stranden.

20130510-213808.jpg

I mångt och mycket är det den härliga pinjeskogen som gör att man bara inte får missa den här stranden när man besöker Alghero.

Vår minsting, då snart två år, vågade i det stilla vattnet för första gången släppa taget om mamma ute i vattnet och gå omkring med storebror och sjunga ”latte, latte fresco”. Det här är verkligen en riktigt härlig sandstrand för barn. Långgrunt och massor av sand att gräva i.

Billiga restresor just nu
Maj är den månad på året då man hittar de billigaste restresorna. I Fritidsresors app ser jag att de har flygresor nu för 898 kr till Sardinien den 15 maj från både Kastrup och Arlanda. För ett par tusenlappar får man boende på specificerat hotell.

Läs mer: Alghero, Sardinien – mer än bara besvikelse

4 kommentarer på “Tre vackra stränder med kristallklart vatten på Sardinien

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s