instagram · Kristianstad · mitt jobb · park · trädgård

Invigningen av orangeriet i #Kristianstad

Idag har vi varit på invigning. Tivoliparken i Kristianstad har fått ett nytt orangeri. Det är en del av Hälsoträgården som är en unik mötesplats där hälsa och återhämtning gror ur växandets kraft. En fantastiskt vacker köksträdgård mitt i stan. Med både riktad verksamhet och aktiviteter där alla kan vara med. Urban gardening för social (och ekologisk) hållbarhet. Och samtidigt en rikedom för alla som bara vill strosa omkring och titta på växter och djur. (Jo där finns till och med några frigående höns!)

Men idag handlade det om det nyaste inslaget i denna hälsoträdgård. Den har berikats med en ny byggnad i två sammanbyggda delar. Ett växthus och ett ”vinterhus”.

I vinterhuset fixade Orangeriets Vänner med tårtan till invigningen när jag smög in och fotograferade lite med mobilen i ett annat hörn:

20140816-162051.jpg

Före själva invigningen bjöds det i växthuset på några fantastiska snittar av Anita Zieme, vår förra ordförande i Tekniska nämnden som var en av initiativtagarna till Hälsoträdgården.

Vår förvaltningschef Charlotte Lindström inledde där och då som den första av en lång rad av talare under dagen där alla hade något intressant att berätta och många att tacka.

20140816-163015.jpg

Efter snittarna började invigningen med fallskärmshopp. Här ett videoklipp från Hälsoträdgårdens eget flöde på Instagram:

View this post on Instagram

Första hopparen!

A post shared by Hälsoträdgården, Kristianstad (@halsotradgarden) on

Jag och min familj gick ett varv på stan efter tårtan men för de som stannade i Hälsoträdgården fanns det möjlighet att vara med och plantera.

7 kommentarer på “Invigningen av orangeriet i #Kristianstad

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s