resa med barn · resor

Tänk dig ett höstlov i Rom

Det är något alldeles särskilt med Rom. Den eviga staden. Av alla storstäder jag besökt är Rom nog favoriten. Rom eller Sydney. Rom kommer aldrig att slå Sydney i modernitet eller exotiska djur och växter. Men. Ingen stad slår Rom i klassen ”historiens vingslag”. Så det får nog bli Rom ändå. Som är favoriten. 

Tänk att gå en höstlovsdag längs Tibern, titta på roligt parkerade bilar och se platanerna skifta i höstfärger. Titta på duvorna och promenera via broarna vid Tiberön och förbi Cloaca Maxima. Tänk dig en underjordisk avloppskanal från 600-talet före Kristus som fortfarande är i bruk. Snacka om hållbart samhällsbyggande! 

Även om avloppskanalens mynning är tydligt markerad vid ena änden av Ponte Palatino är det fullt möjligt att promenera förbi där utan att notera denna historiska lämning. Samma sak gäller för Augustus Mausoleum. Vet du inte var det är noterar du nog knappt den övervuxna stenhögen när du promenerar förbi. Tänk dig! Kejsar Augustus! Och ändå nästan helt bortglömd i Rom. Jag läste någonstans att det finns planer på att rusta upp mausoleet och göra det tillgängligt för turisterna. Det låter vettigt. 

Tänk dig att visa dina barn Colloseum och Forum Romanum. Och Vatikanen. Kanske när påven talar till folket.
Tänk dig att göra en utflykt till Roms akvedukter eller till en badort någonstans längs kusten.

Och. Tänk dig att äta en glass på Piazza Navona. Gärna pistage. Och njuta av det milda vädret.
Tänk dig ett höstlov i Rom.

   
    
 

2 reaktioner till “Tänk dig ett höstlov i Rom

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s