resa med barn · resor

Funderat på att besöka Madrid på höstlovet?

  

Vart ska man resa på höstlovet? Ja, det finns så klart många alternativ om du vill göra en utlandsresa. Särskilt om du är ute i god tid. Loven är ofta hårt bokade. Det gäller särskilt charter som ofta är fullbokat långt i förväg. Men även reguljärt kan bli klurigt om du bokar sent.

För fyra år sedan var jag så där sent ute. Jag hade precis börjat på det jobb jag har idag och hade inte så många semesterdagar som genererades det året, på det nya jobbet, att det räckte till en hel vecka. Dessutom hade jag något viktigt möte på jobbet i början av höstlovsveckan som inte gick att flytta på. Det fick bli en förlängd weekend i slutet av höstlovsveckan.

Jag tittade på resmål som till exempel Rom och andra populära storstäder i södra Europa. Men det fanns inga avgångar kvar som fungerade för oss. Då kom jag att tänka på Madrid. Jag hade varit inne på att besöka Madrid nån gång tidigare. Men den gången blev det inte av. Och till Madrid fanns det flyg. Så det fick det bli.

Det visade sig vara ett utmärkt val för en höstlovsresa. Vädret var behagligt för utomhusaktiviteter och den spanska huvudstaden hade mycket spännande att visa upp. För fyra år sedan var våra barn fortfarande så små att de också uppskattade att leka en stund på varje lekplats vi passerade och då kunde vi föräldrar sitta på en bänk i solen och småprata medan barnen lekte av sig. Redan då älskade de oliver och jag minns ett tillfälle då de satte sig på marken, sedan de ätit lunch, och åt inköpta oliver direkt ur burken som om det vore godis. Detta medan vi vuxna satt kvar vid bordet och drack te och kaffe. Restaurangen låg intill det kungliga slottet.

Andra minnen är att vi åkte dubbldäckare och då bland annat såg Real Madrids hemmaarena, båtrodd i en park och att vi åt tapas på en restaurang där övriga gäster var ur lokalbefolkningen och inga andra turister hittat de kvällar vi var där. Och så minns jag Halloween den 31 oktober och alla utklädda barn som var ute på stan den kvällen.

Har du funderat på att nån gång göra en höstresa till Madrid? Kanske rent av på höstlovet?

   
    
    
   

2 reaktioner till “Funderat på att besöka Madrid på höstlovet?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s