Karlshamn · resa med barn · resor

Tivoli i juletid

Det var faktiskt ett par inlägg på Facebook och Instagram i lördags kväll som gav mig den spontana idén: ”Vi åker till Tivoli imorgon!” Det var infomastern Susanne Nilsson som fotograferat bilderna som inspirerade mig. Sagt och gjort.

Tror att även den här bilden som jag hittade på Twitter i veckan bidrog. 

Visst. Det är två och en halvtimme med tåg. Men det går nästan från dörr till dörr mellan hemmet och Tivoli. Därför att Karlshamn ligger inom Stor-Köpenhamns pendlarregion. Vi drar alldeles för lite nytta av det annars. Utom närheten till Kastrup, då. Som är södra Sveriges motsvarighet till Arlanda. Fast bättre.

Så det blev ett spontant besök till ett julpyntat Tivoli som håller öppet varje dag i december. Karusellerna är igång. Där säljs glögg och varm choklad. Och lite julting. En mysig utflykt på en grå söndag i december.

  

På hemresan valde vi ett 20 minuter tidigare tåg från huvudbangården än det vi egentligen köpt biljett till. Detta för att ha marginal för id-kontrollen i Hyllie. Det hade vi inte behövt. Det var inte så mycket folk på tågen på söndagskvällen och några flyktingar såg vi inte till. Men barnen fick visa passen för polisen och jag visade körkortet. När vi sedan bytte till vårt ordinarie tåg på Malmö central visade det sig att det kom på utsatt tid från Danmark. (Öresundstågen ”hotar” annars med att om tågen är försenade från Danmark så sätter de in nya tågset från Malmö medan tåget från Danmark stannar på Malmö central och passagerarna får byta till nästa tåg.)

Kanske var det lika bra att passa på att besöka vår närmaste storstad innan de eventuellt stänger bron nästa år. (Hur tänker de?) Redan den 21 december i år blir det nya regler som kan innebära mer strul i tågtrafiken. Nån som vet mer om det?

5 kommentarer på “Tivoli i juletid

  1. Åh va mysigt det ser ut med ett julpyntat Tivoli. Tänk att de har snö i Köpenhamn. Vi åker över bron nästa lördag och har funderat över hur mycket tidigare vi behöver åka för att komma över i tid till Kastrup.Dottern åker till USA. Räcker det med idhandlingar? Jag hade tänkt ta med mig mitt pass..
    Om väder tillåter så kanske vi åker över till Tyskland ..men om det blåser vill jag inte åka båt..så det återstår att se hur det blir med det.
    Kram

    1. Det är fusksnö på Tivoli, men bitvis ser det faktiskt riktigt äkta ut och bidrar till julstämningen. :)

      På resan till Danmark råder fortfarande (än så länge) passfrihet. Och egentligen behövs inte pass för att resa tillbaka till Sverige heller. Men id-handling. Till exempel körkort.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s