årstider · Kristianstad · natur · resor · vackra platser · vår

Tranor över KristianstadVill du vara säker på att få se tranor så här års i trakten av Kristianstad får du bege dig till Pulken. Där skådades ett rekordstort antal i helgen. Men jag hade tur och fick se en stor flock tranor som cirklade över Helge å när jag gick över naturumbron i går.

Ett säkert vårtecken. Det liksom att skrattmåsarna har bytt om till sommardräkten. Och fikande människor i naturen. :)

Hur du hittar till Pulken och fotograferar tranor genom kikare med iPhone har jag skrivit om tidigare.

Hur du hittar till naturumbron? Sök på ”naturum Vattenriket” i Google Maps.


7 kommentarer på “Tranor över Kristianstad

  1. Har sett tranor på Lillsjöns is förut…. Men inte än iår. FAst de kan ju ha varit där och jag gått förbi på fel tidpunkt

  2. Oj, är bilderna från naturum i Kristianstad? Var många år sedan jag var där och då var det gamla naturum jag kände till ganska nytt :)
    Ser ut som om man får göra ett besök där snart!

      1. Det var en liten byggnad på stationssidan inte långt från vattentornet om jag inte missminner mig. Där var lite information om det djurliv som fanns i våtmarken kring Helge å. Men det Naturm som du fotograferat ligger kanske på något annat ställe i Kristianstad?

      2. Det ligger precis på andra sidan ån, mitt emot Tivoliparken och badhuset. Där finns en ny gång-och cykelbro som man tar sig över…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s