resor

San Francisco, Florida Keys eller New Orleans?


Vi har 4-5 dagar extra i USA i sommar som vi inte har bokat än. Jag funderar på San Francisco, Florida Keys eller New Orleans. Vilket av dem skulle du välja?

Generationsresa
I sommar är vi medbjudna en dryg vecka på en generationsresa till New York i sommar. Det är min pappa som bjudit med oss för att fira att han fyllt 75 år. Totalt är vi 17 personer som reser tillsammans. Tre av familjerna har bokat hemresa senare med lite olika hemresedatum. För vår del har jag valt att fördröja hemresedatumet med 6 nätter. Den sista natten vill jag nog ha i eller i närheten av New York för att ha mariginal om det blir flygstrul. Så då har vi fem nätter och fyra eller fem dagar att fylla på annan ort beroende på flygtidtabellerna.

San Francisco?
Först pratade vi om San Francisco. Och det är ju en fin stad med mycket intressant natur omkring. Men är inte 18 grader lite kallt på sommaren? Jag har varit där som 12-åring men festen av familjen har inte varit där. Och jag har inte heller sett redwood-skogarna till exempel som jag gärna skulle vilja se. Nationalparken på andra bilden nedan ligger fem timmar i bil från SF. Den här resan har den längsta flygtiden, därmed den största klimatpåverkan och kostar mest av de tre.

https://instagram.com/p/Bh9c7Qfn4sk/

Florida Keys?
Sedan började jag fundera på Florida Keys med Key West, som jag alltid velat se. Då får vi nog flyga till Miami och stanna minst en natt på ett flygplatshotell, så det kan bli lite kort kanske. Och hur är det med orkanrisken?

https://instagram.com/p/BhqsNSanPiU/

https://instagram.com/p/Bh9jN4sFBU5/

New Orleans?
Och så kom jag då att tänka på New Orleans som jag alltid har velat se. French Quarter och ”swamp tour”. Men är där för varmt och fuktigt på sommaren? Och även här: orkanrisken?

https://instagram.com/p/BXoKtTLBwDj/

Så vad ska vi välja?
Det är alltså för- och nackdelar med alla tre alternativen. Så vad ska vi välja? Vad säger du? Vilket alternativ skulle du välja?

Uppdatering: Det blev New Orleans!

21 reaktioner till “San Francisco, Florida Keys eller New Orleans?

 1. New Orleans skulle vara mitt val – dit har jag drömt att åka länge! Sen får en väl hålla tummarna för att orkanerna håller sig borta :)

 2. Oj jag har aldrig varit i USA ..men jag hade nog valt San Francisco..för skogens skull ..älskar att vara i naturen. ..men som sagt jag har aldrig varit över ..men Florida lockar inte mig ändå..där är det fuktigt klibbigt klimat har jag hört.

 3. Svårt val. Jag älskar ju San Francisco men med utgångspunkt från New York så hade jag nog valt New Orleans eller Florida eftersom det känns närmare. New Orleans var jag på väg till en gång för många år sedan men kom inte ända fram just på grund av en orkan. Det var dock senare på året, i september och jag tror att det är större risk för orkaner framåt hösten även om orkansäsongen börjar redan i juni. Ett annat tips, som visserligen också är i Kalifornien och tvärs över hela USA, är San Diego som är mer lagom varmt på sommaren (jämfört med San Francisco som är lite kyligt och Florida som är lite för varmt, för mig i alla fall).

 4. Las Vegas. Men lämna staden direkt. Ni hinner många nationalparker på en 5 dagars roadtrip i Utahs/Arizonas öken. Varmt ja. Men uthärdligt. Kolla in resebloggen Oh darling för inspiration. Eller hör av dig för tips.

   1. Jag kan verkligen rekommendera Utah, men mitt i sommaren så skulle jag nog kanske välja en annan plats. Jag var i Las Vegas och Utah i början av juni och det är otroligt varmt då.

    Jag skulle heller inte välja San Francisco då ni bara har några dagar och det är en lång resa. Key West och New Orleans är jag själv nyfiken på. Chicago kan jag också tipsa om.

   2. Att njuta av sommar i öknen kräver planering och tidiga mornar. Temperaturen varierar tex stort med höjd över havet. I slutändan handlar det förstås om hur attraktiva ens andra alternativ är samt vilka möjligheter man har att resa under en bättre tid på året. Men är det Utahs nationalparker man helst vill besöka och detta är ens chans så skulle jag inte välja bort dem pga sommarhettan.

 5. San Francisco är en underbar stad. Fast lite ”onödigt” att svänga förbi på bara några dagar. Kanske ta en separat Kalifornienresa och göra allt ordentligt vid ett senare tillfälle? Key West är också väldigt mysigt. Mycket stämning liksom.

 6. New Orleans är riktigt ruggigt nattetid. Det finns väldigt många kvarter som jag inte vill besöka ens på dagtid. French quarters är trevligt men det räcker med en sightseeing på dagtid. Så NO går fetbort.

  Likaså går Miami bort. Det är väldigt kommersiellt och turistigt, folket är ganska ovänligt då de vet att turisterna kommer dit ändå. Det är till och med svårt att hitta engelsktalande personal på de stora shopping-mallsen då det är så många immigranter från sydamerika mm som bor där. Till och med all information är på spanska!

  Siesta Keys är fint men där dräller det av turister. Undvik Floridas östkust förutom Kennedy Space Center och lilla Sankt Augustin som är ett måste att besöka. Östkusten är mycket fattigare än västkusten, hotellen mycket mer slitna och det finns inte alls lika mycket att se eller att göra där som på västkusten. Västkustens stränder går inte av för hackor men det är mycket dyrare där.

  Californien är Californien både positivt och negativt. Beroende på säsong så kan det vara väldigt kallt i de norra delarna.

  1. Tack för din långa kommentar men jag bokade New Orleans i förrgår. Vi får hålla oss inne på nätterna. (Vilket vi ändå gör då vi reser med barn.)

 7. Jo, just det. Tänk på att det tar väldigt lång tid med incheckning i NY och även att ta sig igenom tullarna även om ni flyger inrikes. Vid ett tillfälle var vi först i Florida, sen i NY. Bara att ta sig mellan dessa orter med flyg gjorde att en hel dag försvann då vi inte kunde göra något annat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s