resor

Framme i Cienfuegos på Kuba efter förvecklingar

Det blev en ankomst med förvecklingar. En av våra väskor fattades på transportbandet och den beställda transfern dök aldrig upp.

Vi landar på Kuba strax efter klockan åtta på juldagsmorgonen, lokal tid. Men en av våra incheckade väskor från Istanbul var inte med till Havanna. Vi är inte heller precis ensamma i kön för förlorat bagage. Om man säger så. Vi delar på oss så att jag och vår äldsta son, Anton, köar för att anmäla vår väska saknad medan Anders och vår yngsta son Albin går ut för att möta vår skjuts. Anton stannar med mig eftersom det är hans namn som står på bagage-taggen till den väska som saknas. Det visar sig vara rätt beslut eftersom damen i luckan för förlorat bagage vill se hans pass. Vi får veta att väskorna tidigast kan dyka upp den 27:e, när nästa plan från Istanbul anländer.

Ingen transport
När vi väl kommer ut till ankomsthallen har Anders och Anton inte hittat vår transport som skulle möta oss. Jag kopplar upp mig på 3G-nätet och får veta att det beror på att bilen som skulle hämta oss gått sönder. Vi får ta en gul taxi. Så resan kostar oss 170 cuc (samma belopp i amerikanska dollar) istället för som planerat 80.

Inte ett eget hus
Resan tar ca tre timmar. Adressen till vårt boende är inte lätt att hitta. Till slut kommer vi fram. Boendet som jag bokat som ett ”helt hus” visar sig vara att vi är inneboende i någons hem. Men ja, ja, vi är i alla fall framme i Cienfuegos på Kuba.

14 kommentarer på “Framme i Cienfuegos på Kuba efter förvecklingar

  1. Tråkigt med borttappad väska! Kanske inte det lättaste att kompletteringsköpa kläder på Kuba, hoppas det går bra. Trasig taxi råkade vi också ut för när vi skulle åka från Varadero till Trinidad i 50-talsbil, men chauffören dök i alla fall upp personligen och meddelade det. Hoppas ni får det fint i Cienfuegos, ska bli kul att få se bilder därifrån. Här är kl 6.40 och dags att ta sig till jobbet, det slipper ni i alla fall :)

    1. Sant. Det var väskan med necessärerna som vi blev av med. Som tur var hade vi med tandkräm, deo och schampo i ett par andra väskor. Så vi klarade oss ganska bra ändå. Fick köpa lite grejor. Intressant upplevelse att leta efter sådana varor på Kuba.

  2. Ja välkommen till den verkliga resevärlden ;-) När jag var på Kuba kom min väska 4 dagar för sent och jag fick självklart själv åka till flygplatsen för att hämta den, vilket ju självfallet inte var det billigaste. Vart bokade ni boende? För tre år sedan när jag åkte var det svårt att boka innan. Men det fanns så många som erbjöd boende överallt så det var inget problem. Cienfuegos gillade jag jättemycket. Typ den enda staden där jag överallt betalade med riktiga och inte konvertibla pesos. Missa inte vinbaren!

  3. Hoppas att bagaget anlände till slut. Vi var utan en väska i en hel månad i Spanien en gång, väskan hade rest till Marocko.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s