adventskalender · julresor · resor

Jul utomlands – Kuba – lucka 4 – adventskalender 2021

I en sidobackspegel på en taxi på Kuba.

Jul utomlands är i år temat för min adventskalender här på Halloj världen! 2018 var vi i på Kuba 14 dagar med start på juldagen.

Vi sitter i en taxi på väg till staden CienfuegosKuba. Det var inte alls meningen att vi skulle ta en gul statlig taxi. Men så blev det. Och därmed mer än dubbelt så dyrt som med den transport som vårt boende skulle ordna, men som aldrig dök upp. Det hette att den bilen gått sönder. Det kan mycket väl stämma med verkligheten. Längs med vägen ser vi flera gamla bilar stå stilla med motorhuven öppen.

Hungriga är vi. Vi landade klockan åtta på juldagsmorgonen, men det strulade till sig rejält på flygplatsen, och nu är det egentligen hög tid för lunch. Men vi har inte fått tag på kubanska kontanter än. Så vi får fortsätta vara hungriga en stund till. Taxichauffören bjuder i alla fall på några kex. Och det är spännande att titta på landskapet vi passerar igenom.

2018 publicerade jag en reserelaterad bild om dagen fram till jul. 2019 gjorde jag en paus. Och förra året var temat ”den här dagen för X år sedan”. I år har jag bestämt mig för temat ”jul utomlands”. Nu gäller det bara att orka hålla ut. Hela vägen fram till jul. Både 2018 och 2020 gick jag iland med min utmaning till mig själv. Vi får se om jag lyckas även i år.

Läs mer: Framme i Cienfuegos på Kuba efter förvecklingar

Kika också in tidigare luckor om Istanbul:

Jul utomlands – Istanbul – lucka 1 – adventskalender 2021

Jul utomlands – Istanbul – lucka 2 – adventskalender 2021

Jul utomlands – Istanbul – lucka 3 – adventskalender 2021

12 kommentarer på “Jul utomlands – Kuba – lucka 4 – adventskalender 2021

  1. Resandets vedermödor. Ofta vill man bara komma fram och få vila lite innan man rekar lite. Kul med fotografspeglingen i flera led. Det där med utebliven taxi påminner mig om den taxi som inte kom när vi skulle åka hem från Indien. Vi hade kommit överens om i förväg att den skulle hämta oss, men fick sedan kalla fötter när vi påmindes om att rånen ofta sker just i skumma taxibilar. Hotellet ordnade en i stället.

    1. Ja, ibland får man kalla fötter. I Prag en gång i början av 90-talet skulle vi hyra rum av någon som tog oss med till ett miljonprogramsområde som kändes riktigt obehagligt (vilket inte riktigt hade framgått om man säger så) och sedan lämnade oss i en lägenhet i väntan på hyresvärden. Vi väntade en stund men fick sedan kalla fötter och närmast sprang därifrån.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s