adventskalender · julresor · resor

Jul utomlands – Istanbul – lucka 2 – adventskalender 2021

En fika i solen på julafton 2018 i Istanbul.

Jul utomlands är temat för min adventskalender här på Halloj världen! 2018 var vi i Istanbul på julafton.

Efter att ha promenerat runt en stund i Istanbul tar vi en fika i solen. Det är ingen direkt värme, men inte heller kallt. Med en jacka eller hoodie på funkar det bra. Jag tar en kopp te och till den någon slags brownie eller kladdkaka som är rund. Mums!

2018 publicerade jag en reserelaterad bild om dagen fram till jul. 2019 gjorde jag en paus. Och förra året var temat ”den här dagen för X år sedan”. I år har jag bestämt mig för temat ”jul utomlands”. Nu gäller det bara att orka hålla ut. Hela vägen fram till jul. Både 2018 och 2020 gick jag iland med min utmaning till mig själv. Vi får se om jag lyckas även i år.

Läs mer: 24 timmar julafton i Istanbul

Kika också in i den första luckan om Istanbul:

Jul utomlands – Istanbul – lucka 1 – adventskalender 2021

14 kommentarer på “Jul utomlands – Istanbul – lucka 2 – adventskalender 2021

  1. Haha, det är fascinerande att du har koll på precis vad ni åt och fikade överallt! Sonen har mycket smaskigt på sitt fat.

    1. I det här fallet beror det på att jag hade en bit av min kaka med på ursprungsbilden som var onödigt rörig så, varför jag beskar den lite. :)

      Vad gäller sonens stora portion så har hans ögon nästan alltid velat ha mer än han sedan orkar äta. Jag gissar därför att det kan ha blivit en del över. (Det är inte som att vi inte har tjatat på honom om att ta mindre portioner eller att vi ofta gått in och bestämt åt honom att han måste ta mindre.)

      1. Haha! Just nu är det vinterflickans morfar som tjatar på henne om samma sak. Han är så less på att slänga mat som hon har tagit för mycket av, särskilt som det är han som lagar maten och vi kanske hade kunnat äta den nästa dag om den varit kvar i kastrullen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s