adventskalender · julresor · resor

Jul utomlands – Istanbul – lucka 1 – adventskalender 2021

En julaftonsmorgon i Istanbul.

Adventskalender på bloggen. 2018 publicerade jag en reserelaterad bild om dagen fram till jul. 2019 gjorde jag en paus. Och förra året var temat ”den här dagen för X år sedan”. I år har jag bestämt mig för temat ”jul utomlands”. Nu gäller det bara att orka hålla ut. Hela vägen fram till jul. Både 2018 och 2020 gick jag iland med min utmaning till mig själv. Vi får se om jag lyckas även i år.

Just år 2018 firar vi sedan julafton 24 timmar i Istanbul.

Vi anländer vid midnatt, natten till julafton och reser vidare ett dygn senare.

Videoklippet nedan visar några måsar som seglar över himlen utanför hotellets frukostmatsal. Jag har klivit ut på en terrass där frukosten gissningsvis kan ätas en sommarmorgon, för den som så vill, men som nu är lite för sval för det. Men utsikten!

En julaftonsmorgon i Istanbul (5 sekunder)

Läs mer: 24 timmar julafton i Istanbul

15 kommentarer på “Jul utomlands – Istanbul – lucka 1 – adventskalender 2021

  1. Den där lilla lilla filmsnutten ger mig en underbar känsla av igenkänning, när man tidig morgon kliver upp på en takterrass någonstans i ett annat land och blickar ut över taken. Så vackert med diset över taken och måsarnas skrik. Det kändes som om jag var där.

    1. Det var verkligen en fin julaftonsmorgon med det där diset och fåglarna. Det är ändå något med videoklipp som tillför något mer än vad en stillbild kan göra. :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s