resor

Äta och dricka i solnedgången på Paros


Sista stoppet på vår båtluff tidigare i sommar blev Paros. Vi bodde strax utanför huvudorten som stavas Parikia med latinska bokatäver, men heter samma som ön på grekiska. Alltså Paros. Den ligger på västra sidan av ön.

Paros är betydligt mer turistiskt jämfört med en del andra öar i Kykladerna. Som till exempel Amorgos, Folegandros och Donousa. Den är dock mindre turistisk än Santorini. Men det är å andra sidan alla öar. Men det turistiska är inte enbart på ont. Precis söder om hamnen i Paros stad finns en mängd barer och restauranger att välja på, där du förutom att äta och dricka bland annat kan sitta och titta på solnedgången.

Det är lätt att längta tillbaka till en sådan kväll vid Medelhavet.

8 kommentarer på “Äta och dricka i solnedgången på Paros

  1. Rekommenderar en annan liten grekisk ö, Skiathos. Vi besökte denna ö för något år sedan där vi bodde på ett litet familjehotell i utkanten av huvudorten. Vi trivdes oerhört och en av utflykterna gick till grannön där Mama Mia spelades in.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s