resor

Var ligger Folegandros?


Folegandros är en liten och karg ö som nog vill se sig själv som ett lite lugnare och exklusivare alternativ till Santorini varifrån mycket av båttrafiken till ön går. Jag utsåg nyligen ön till den näst vackraste i Kykladena.

Precis som Amorgos tillhör Folegandros ögruppen Kykladerna som ligger mitt i den grekiska övärlden, i Egeiska havet. Hela ögruppen är känd för att vara som själva sinnebilden av Grekland. De vita husen med platta tak och blå fönster och dörrar. Många kyrkor. Blommor som hibiskus och pelargoner i krukor eller planterade vid dörrar, grindar och portaler. Många katter. Åsnor. Och därtill Medelhavets turkosa och marinblå vatten.

Folegandros ligger ganska långt söder ut i ögruppen. Söder om Paros men nordväst om Santorini. På kartan nedan ser du var i Grekland som hela detta område ligger. Vill du kolla läget mer exakt är det bara att zooma in genom att klicka på ”+”.

Åsna utanför hotellet där vi bodde på Folegandros.

.
Texten i detta inlägg är, till största delen, ett utdrag ur:

Tips: 11 saker du behöver veta om grekiska ön Folegandros

2 kommentarer på “Var ligger Folegandros?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s