årstider · höst · resor · sommar · vandra

Slutet på sommaren


Den här fjärilen fångade jag på bild på Tjärö den 1 september. Då var det fortfarande högsommar. Men fjärilen var redan tilltufsad lite på ena vingspetsen.

Även nu i lördags var det skönt att sitta ute i shorts och t-shirt. I alla fall som hemma hos oss, mot en söder-vägg.

Men nu börjar sommaren rinna ut även i Blekinge. Höst är det än så länge bara i fjällen, med hösttemperaturer även i Norrbottens inland. Du kan följa höstens framfart här. Men riktigt högsommar är det inte heller just nu.

Årstidslimbo kan vi väl kalla den period vi nu har framför oss. Nu när sommaren snart nått sitt slut, men hösten ännu inte har anlänt.

Fjärilen på bilden var knappast sommarens sista. Men den är inte långt bort.

5 kommentarer på “Slutet på sommaren

  1. Varför inte förhöst? Hos oss har vädret varit behagligt men med kalla stråk, som när man simmar och vattentemperaturen plötsligt ändras. Perfekt svampplockarväder. Jättefin bild på amiralen. Jag undrar när de ger sig iväg söderöver. De ska väl fylla sig med näring först förstås.

      1. Visst är det fantastiskt. Vi har några migrerande fjärilar, bland annat tistelfjärilen som översvämmade landet i år, amiralen, rov- och kålfjärilen.

      2. Ja. Känner att jag vill läsa på mer om det. Vi såg en svärmare här på fredagskvällen som hade ett vingspann på en decimeter ungefär. Det finns många märkvärdigheter i naturen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s