resor · Stränder

Stränderna på Folegandros


Det finns flera fina stränder runt om på den grekiska ön Folegandros, även om ön inte är känd som något strand-paradis. Vi besökte Agios Nikolaos som jag tyckte var en mycket vacker strand. Väl värd vandringen dit.

Vid hamnen ligger Karavostasis-stranden, också kallad Chochlidia, och lite öster om byn ligger Vardia. I sydost är Livadi en populär strand. Längre söderut finns Katergo. Intill byn och bukten Angali på öns västra sida finns tre stränder, Fira , Galifos och Agios Nikolaos.

Agios Nikolaos var den enda stranden där vi hann bada under vårt korta besök på ön. En vacker naturstrand utan solstolar och parasol men med några skuggande träd och en restaurang på platsen. Vi vandrade hit från Chora. Som ett alternativ kan du ta bussen till Angali och gå norrut längs vattnet därifrån. Vi valde istället att ta bussen tillbaka efter vårt eftermiddagsdopp i Medelhavet. Det kostade 2 Euro per person.

I norr finns stränderna Livadaki  (som är mest omtyckt av besökarna), Ampeli, och Agios Georgios.

Badbåt

Under högsäsong går det badbåtar från Karavostasis till flera av öns stränder. Båten passerar också vacker klippkust. Vi missade att följa med en sådan badbåt men jag har efter vår resa sett videoklipp från en sådan tur och säger bara – missa inte detta du också!

Läs mer om Folegandros:

Tips: 11 saker som du behöver veta om grekiska ön Folegandros

På väg till stranden Agios Nikolaos passerade vi stranden Galifos.

 

4 kommentarer på “Stränderna på Folegandros

  1. Det känns obekvämt med badbåtar av den anledningen att man måste passa tider. Bättre med en strand som man kan vandra till. Fina somriga bilder.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s