blogg · listor · resor

2019 års populäraste inlägg på Halloj världen!

Flera av de inlägg från min blogg som lästes av flest personer under 2019 är sådana som jag publicerat tidigare år. Men det allra mest lästa inlägget under 2019 publicerade jag i april i år och det har fått 12 600 visningar under året.

Här nedan följer en lista på det och nio andra inlägg som både publicerats och lästs under året som nyss tog slut. Mina tio mest läsa inlägg som jag publicerat 2019:

1. Tjugo av de vackraste platser du når med tåg7d921707-be95-43df-9890-9a84be9c1efb
Jag har gjort listor förut över några av Europas vackraste platser, men alla kan inte nås direkt med tåg. Jag har därför satt ihop en lista på tjugo av de vackraste platser i Europa som faktiskt kan nås med tåg, även om några av dem ligger en bra bit ifrån Sverige.  

2. Cinque Terre – mina 7 bästa tips
Det här området i Ligurien har på senare år seglat upp på allt fler listor över Italiens och till och med hela världens vackraste platser. Här är mina bästa tips inför din resa till Cinque Terre.

b1209f53-327b-41cb-9803-c54d801981933. Fjorton (14) grader i sov-kupén
Jag var i Östersund i tjänsten för några veckor sedan. Dit åkte jag dagtåg för att övernatta på plats och hem åkte jag nattåg till Stockholm och sedan dagtåg på förmiddagen tillbaka till Kristianstad. På nattåget hade jag bokat en egen kupé i sovvagn. Trots att jag hamnade i en riktigt gammal vagn fungerade det bra. Utom på en liten punkt. Temperaturen i min kupé.

4. Världens bästa och sämsta flygbolag – hela listan
img_5981Ett företag som hjälper resenärer att kräva ersättning vid förseningar har rankat 72 av världens viktigaste flygbolag efter tre kriterier: bekvämligheter, punktlighet och hur snabbt de handlägger ersättningsärenden. Jag publicerade hela listan i ett blogginlägg.

5. Med tåg och båt till Frankrike och Jersey
Vi provade på att göra en tågsemester förra sommaren. Jag hade skrivit då om flera av delarna men inte om helheten. Två veckor med tåg, bil och båt och lite buss till Bretagne, Normandie och Jersey. Vi fick även några glimtar av Danmark, Tyskland och Belgien. Så det fick bli ett klassiskt dag för dag – reportage.

6. Åtta saker du kan göra i Björkliden på sommaren
Vi brukar annars besöka den här platsen i Lapplandsfjällen på vårvintern. Runt påsken. Då är det skidåkning som gäller. Men vad gör du i Björkliden på sommaren? Det fick bli ett blogginlägg om den saken.

7. De nio vackraste öarna i Kykladerna, Grekland
e95aeb59-a001-461b-a7e8-734cd43afde9Kykladerna är som själva sinnebilden av Grekland. De vita husen med de platta taken, inte sällan med en takterrass högst upp, påminner om sockerbitar som ligger staplade i högar på varandra i det karga landskapet. Sockerbitar med små, små blå fönster och dörrar. Kan det bli mer Grekland än så? Men vilken ö är vackrast? Jag skrev ihop min lista.

8. Tåg eller flyg till Spanien?
img_5410Jag gillar verkligen att åka tåg! Inför höstlovsresan förra hösten till Spanien undersökte jag därför om det vore möjlighet att åka tåg hela vägen. Det visade sig inte vara så lätt dock. För vår del slutade det med att det blev både flyg OCH tåg. Jag skrev ett blogginlägg om varför.

9. Vi susade förbi en av Tysklands vackraste platser med tåget – bron i Bastei
205476b1-3a41-44c8-ba2f-cfb4f9432120Sommaren 2013 gjorde vi vad vi kallade en mini-tågluff i Europa med barnen som då var sju och nio år gamla. Jag var redan då medveten om att tågresan passerade en av Europas och framförallt Tysklands mest kända och vackra platser, men av tidsskäl hann vi inte stanna den gången. Jag har alltså fortfarande inte besökt den vackra bron i Bastei. Eller ”Sachsiska Schweiz”, överhuvudtaget. Bron är den som syns på den här bilden (med CC-licens och som fotograferats i soluppgången av fotografen Bernd Thaller).

10. Tio billiga höstlovsresor 2019
Sugen på en höstlovsresa med barnen? Inte jättegott om pengar? Jag letade i september reda på några relativt billiga alternativ som du kan fundera på som utgångspunkt även för detta årets höstlov. 5 alternativ från Köpenhamn och 5 alternativ från Stockholm. Prisexemplen nedan är beräknade för fyra personer och bygger på prisuppgifter från Google i september 2019 och gällde höstlovet samma år.

4f30c503-79af-4faf-b86c-909d670054f1

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s