resor · vinter

Jag längtar till Italien

Italienska för nybörjare. Så hette en dansk film en gång i världen. Jag sitter på tåget på väg till jobbet och lyssnar på Giana Nanini. Har just kört ett pass på språk-appen Duolingo vid frukostbordet. ”Lei è una donna.” Hon är en kvinna. Italienska för nybörjare.

Jag längtar till Italien. Till Italiens sköna land. Men inte till en plats ”där små citroner gula de växa uppå strand”. Inte den här gången. Den här gången längtar jag till snö och skidor. Till ett dramatiskt bergslandskap med extra allt. Till pasta och pizza. Och förhoppningsvis lite vintersol.

Till ett Italien som är lika tyskt som italienskt. Till ett gränsland på alpens topp.

Dit längtar jag nu. Vart längtar du?

12 kommentarer på “Jag längtar till Italien

 1. Jag längtar till att bo i ett, i nuläget ospecificerat, land på sydligare breddgrader – i en lagom stor stad (eller stor), i tre – fyra veckor och ta del av vardagen där.

 2. Jag kan oxå längta tillbaka till Italien..bilade dit 1991…en fantastisk resa över Alperna ner till Gardasjön. Där vi trivdes ypperligt.
  Om jag ska till Italien igen vill jag till Rom..min kusin bor där och de driver ett hotell.
  Jag älskar historia och där finns det mycket att uppleva.

 3. We had an amazing snow season during last Christmas holidays in the North of Italy. At the moment, we are having a sprinkle of snow even in the Gargano area, up in the North of Apulia region, in Southern Italy. Bizarre weather! <3

 4. Förstår att du längtar till dessa vita vidder. Jag längtar också efter snön, men numera får jag håll mig till planare marker.

   1. Nej, jag gör ju inte det. Vi var till Kiruna för tre år sedan och det var så otroligt roligt men jag har ingen släkt kvar där uppe. Med barnen for vi ofta till Funäsdalen och det är det jag grunnar lite på nu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s