resor · utförsåkning · vinter

Till Passo Pordoi och tillbaka


Idag har vi tagit oss via berget Marmolada till Passo Pordoi, där vi åt lunch, och tillbaka till Malga Ciapela.

Till lunch fick det bli var sin cheeseburgare. Enkelt men gott.

Vi åkte sedan också upp på berget Belvedere och hade funderingar att fortsätta ner i nästa dal mot några av Dolomiternas vackraste vyer men vi bestämde oss för att vända där när vi kände hur det blåste på den sidan.

Istället valde vi att ta blåmarkerade, enklare backar, hela vägen ner till Arabba för att sedan återvända mot Malga Ciapela. Nästan framme vid hotellet stannade vi för en fika och några solglimtar.

Vädret har varit mer växlande idag, jämfört med våra två tidigare nästan helt molnfria dagar, och efter att vi kom tillbaka till hotellet började det till och med snöa lite, vilket framgår av sista bilden som är ifrån vårt hotellrum på Garni Roberta.

4 kommentarer på “Till Passo Pordoi och tillbaka

  1. Mäktiga berg, gillar bergsformationen i andra bilden extra mycket. Det där med fjällen fick vara för oss, mitt onda knä har inte läkt utan blivit sämre.

  2. Trist att du behövde avstå. Jag har själv börjat fundera på hur många fler år som jag orkar med det här. Dels är det benmusklerna, men framförallt att jag har börjat få så lätt för att bli andfådd. Detta trots att jag tränar regelbundet. Har börjat fundera på om det faktiskt är något fel med mina lungor. Ingen rolig tanke att behöva ta till sig…

      1. Tack för det ordet. Det hade jag inte hört innan. Det ska jag absolut be om när vi är klara med den här provtagningen och det högvattenläge vi har på jobbet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s