natur · resor

Ramslök vid Stenshuvud

En väg, en grind och ett hav av ramslök.

Vi besökte Stenshuvuds nationalpark i söndags. Jag har skrivit om det besöket och vår barfotavandring längs Sveriges vackraste strand redan tidigare.

Idag vill jag bara fylla på med lite bilder av all den ramslök som blommar längs vägen mellan Kaffestugan Annorlunda och själva nationalparken. Jag är osäker både på om man får plocka ramslök i en nationalpark och är även osäker på om detta området ingår i det skyddade området.

Hur som helst så kunde jag inte låta bli att bryta av spetsen på ett av bladen (de ser ut som blad till liljekonvalj, men lite större) och andas in vitlökslika doften. Jag bjöd också min yngste son att smaka. Han tyckte att det smakade gott!

Ramslösblommor.
Massor av ramslöksblommor. Bland blad av andra växter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s