mat · natur · resor

Trattkantareller och jägare i skogen i november

Förr om åren betraktade vi svampsäsongen som slut när älgjakten började. Men på senare år har vi börjat ge oss ut någon gång i november också. När vi tänker oss att jägarna har tröttnat. Att trängas med dem i skogen känns nämligen inte helt bekvämt.

I går, den 15 när november gjorde vi en sådan svamptur. Vi hittade en del svamp till att börja med. Inga mängder. Men en hygglig början ändå.

Men halvvägs på vår runda dök det tyvärr upp ett gäng jägare ändå. Så då blev det till att bryta i förtid och åka till en annan plats för att fika. Långasjön. En känd badsjö här i Blekinge.

Det blev inte så mycket svamp som vi tänkt oss. Men det blev lite som fick bli tillbehör till kvällsmaten. Och fördelen är att det inte tog så lång tid att rensa.

6 kommentarer på “Trattkantareller och jägare i skogen i november

    1. Tack! Ja, det här var nog vår näst dyraste flygresa genom alla tider. Så det hade inte varit roligt att bli av med de pengarna. Som tur var hann jag aldrig boka hotell innan pandemin drog igång, och efter det har jag avvaktat. Så vi förlorade inga pengar i den delen heller.

  1. Jägare i skogen ska man vara försiktig med, klä sig i färggranna kläder. Min gråa duffel får stanna hemma. Är det lärk det gula i översta bilden? Fint med jakttornet i den grönmossiga skogen! Trattisskörden gör sig bra på bild och fotot på de kala träden med speglingen gillar jag mycket, extra fint att den lilla människan finns med. Härligt att ni hittade svamp!

    1. Jag hade röd jacka, men kände ändå att det kunde kvitta när vi väl sett att jägarna var där. Ja, det är lärk vid skogsvägen. Jakttornet ser ut att ha sett sina bättre dagar men jag tycker att det passar ihop med mossan. Tack för dina synpunkter. Dem värdesätter jag. 💕

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s