blogg · flyg · media · resor

Expressen ringde och undrade om det är jag som är bloggaren Inger Hansson

Igår var min historia om hur jag fick tillbaka mina pengar från SAS med i Expressens nätupplaga. Du kanske undrar hur det gick till? Hur sådana här historier hamnar i tidningen? Det är säkert väldigt olika. Men just i det här fallet gick det till så här.

Det var förra torsdagen, ganska sent på eftermiddagen som min privata telefon ringde strax innan jag skulle lämna min arbetsplats. Det är bara just på torsdagar som jag är på plats på jobbet just nu, i dessa coronatider.

Det var Patrik Micu på tidningen Expressen som ringde. Han undrade om jag är den Inger Hansson som har en blogg och som har skrivit om svårigheterna med att få tillbaka pengar från SAS. Jo, det fick jag ju medge. Han hade fått tips av en kollega, sa han, som sett mig skriva i en Facebook-grupp om mina svårigheter att få mina pengar återbetalda efter en inställd resa.

Jag fick ju lov att berätta att jag fått mina pengar tillbaka nu. Och hur det gick till att ansöka om hjälp hos Kronofogden. Det slutade med att Patrik tackade för ett trevligt samtal, men att han inte trodde att min historia riktigt passade in i den artikel han höll på med. Men eventuellt att det kunde bli något senare. Jag bad att få se mina citat i så fall, och så fick han min mejladress.

Redan på fredagen kom mina citat per mejl från Patrik. Så jag förstod då att han tänkte skriva ändå. Och han bad också om ett foto på mig, vilket han fick. Jag rättade också till ett litet skrivfel i ett av citaten.

Sedan hände ingenting. Förrän igår vid lunch. Då kom artikeln ut på Expressen. Mitt namn i rubriken. Jag upptäckte den ett par timmar senare. Men artikeln handlar om mycket mer än bara mig. Där framgår bland annat att många av SAS kunder fortfarande väntar på sina pengar. En av dem är också intervjuad. Där framkommer också att vi är totalt 275 personer som vänt oss till Kronofogden för att få tillbaka pengar från SAS. Och att Konsumentverket nu kräver flygbolaget på en miljon kronor i vite om flygbolaget fortsätter dröja längre än sju dagar med återbetalningarna. Samt att SAS vägrar svara på hur många kunder som fortfarande väntar på pengar, och hur lång tid det kan ta för dem att få sina pengar tillbaka. Problemen gäller för övrigt fler bolag än bara SAS. Norwegian nämns särskilt i artikeln.

Och så kan det alltså gå till när någon hamnar i tidningen nuförtiden.

7 reaktioner till “Expressen ringde och undrade om det är jag som är bloggaren Inger Hansson

  1. Kul att både du och tidningen tagit upp detta för det är bedrövligt att SAS drar på att betala tillbaka pengar till sina kunder. Så viktigt att man som enskild människa står på sig och härligt att se att många andra gör detsamma, då blir det större kraft bakom det hela. Hoppas du och alla andra som drabbats får tillbaka era pengar omgående. Lycka till!

  2. Kul att de hade sett att du skrev om det och att du kom med i tidningen! Hoppas nu verkligen att SAS skyndar sig med att betala tillbaka, man ska inte behöva kämpa så för det som ska vara självklart och i ditt fall en så stor summa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s