blogg · månadens blogginlägg · resor

De 5 bästa blogginläggen om resor i november 2020

Jag har som ambition att publicera en lista vid varje månadsskifte med några av månadens mest läs- och minnesvärda blogginlägg om resor. Det blir olika antal blogginlägg olika månader beroende på vad jag fastnat för och tänkt på att notera. Just nu är jag inne i en period när jag inte läser lika mycket om resor som jag brukar. Det har ju sina skäl. Så listan är lite kortare än den brukar vara.

Men här är den:

1. Att leva lockdown-livet i Storbritannien

Pernilla som har bloggen Runwaytoadventures är i Storbritannien på jobb. Hon har skrivit (på engelska) om hur hon upplevt livet i lockdown där:

The 5th November 2020 UK started its second national lockdown.

För Pernilla innebar detta att hon kunde gå en morgonpromenad i samband med att hon gick till jobbet på morgonen och springa en runda på kvällen. Men inga restauranger eller gym tilläts vara öppna. Inte ens hotellgym. Ingen sightseeing.

Hon beskriver problemen med att hitta bra rutiner kring att hämta take-away. Hon upplever det hela som ett socialt expriment med svåra ekonomiska följder. Och ifrågasätter om lockdown är en rimlig strategi för att sjukhusen ska kunna klara situationen med pandemin.

2. Saker att göra när London öppnar upp igen

Det är Charlotta på bloggen Bara Brittiskt som skriver om vad det första är som hon vill göra när hon kommer till London igen.

Hon inleder: ”Längtan efter Storbritannien är stark men det ovanliga för mig är att jag just nu längtar mer efter London än övriga platser i landet. Kanske är det för att jag sett mycket därifrån på sistone, kanske är det för att brexit har landat i mig och jag känner att huvudstaden är det roligaste stället att vara på nu med en mer tolerant befolkning. Eller kanske för att coronan ändå hållit Skottland och Wales mer stängda på sistone medan England haft en blandad kompott av olika lockdowns. Hur det än är så lär London förmodligen vara den första plats jag kommer till eftersom jag nu mest åker tåg.”

En av de saker hon tipsar om är stadsdelen Muswell Hill ”som är känd för Londons bästa fish and chips”. Hon avslutar: ”Nu hoppas jag bara att alla dessa ställen överlever detta elände och väntar på mig. Flera av dem håller just nu stängt.” Och ja, jag tänker att det är mångas favoritställen runt om i världen som vi behöver hoppas på att de överlever nu.

3. Nya resemönster och skamlista

Det är bloggen FreedomTravel som skriver om att det kanske blir nya resemönster efter pandemin, att enligt en undersökning kommer svenskarna framöver vilja se mer av Sverige och de rapporterar också om den årliga “skamlistan” samt om Visit Swedens nya marknadsföringskampanj.

Om skamlistan skriver de: ”Varje år sammanställer konsumenttidningen Råd & Rön “Skamlistan” som listar vilka företag som fått flest anmälningar mot sig hos Konsumentverket. I år upptas nästan halva listan av flyg- och resebolag. SAS är etta på listan, efter att ha fått 260 anmälningar, bland annat från människor som inte fått pengar tillbaka för inställda flyg. Andra flyg- och resebolag på listan är TUI, Norwegian och Ving.”

Jag har sett den här listan refereras i tidningar och TV också. Varför är jag inte förvånad över att den toppas av SAS i år?

4. Mas Palomas – ett unikt område med sadnddyner på Kanarieöarna

Kanarieöarna är i princip det enda området i utlandet som svenska researrangörer ordnar resor till just nu. Själv lockas jag inte alls av att resa i rådandande läge och just Gran Canaria känner jag mig ganska färdig med för egen del sedan 30 år eller så. Men. Det går inte att bortse ifrån att Liniz Travels blogginlägg om det unika dynlandskapet ligger i tiden just nu.

”Reservatet inrymmer en underbar strand, härliga sanddyner, palmskogar och en lagun med bräckt vatten. I den här blandningen av öken och oas vilar reservatet längst ut på Gran Canarias södra kust”, skriver Lin, bland annat.

5. Europas 12 härligaste platser

Det är bloggen 4000 mil som skriver om 12 ”väldigt precisa nålar på Europakartan. Platser som ibland är välkända, men lika ofta lite halvokända så där. Men som vi alltid kommer att minns som “top notch”, ni vet den där känslan”. Att: ”Shit vilket ställe, här kan vi stanna länge och njuta.”

Gunilla skriver mest om sådant som jag själv inte har upplevt. Än. Men solnedgångarna nere vid floden i Lissabon kan jag skriva under på. Och Manarola är en plats som finns med på min egen lista över 15 av Europas vackraste platser. Även om den italienska byn ses lite mer på avstånd hos 4000 mil.

Vinjettbilden har jag lånat från mitt eget blogginlägg om Houlgate. Det av mina egna blogginlägg under november som väckt mest uppmärksamhet är annars det som handlar om hur det gick till när jag och min kamp för att få tillbaka pengar från SAS hamnade i Expressen. 

7 kommentarer på “De 5 bästa blogginläggen om resor i november 2020

  1. Hej ett tips på nytt sätt att resa, och en verksamhet som inte ställer in, utan om är Granvik Event som arrangerar Husbilsmiddag. Läs gärna om det hähttps://husbilsresorochaventyr.se/3-ratters-direkt-till-husbilen/ kanske något för ”månadens resa” i dessa tider.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s