adventskalender · barn · resor

Adventskalender 2020 – lucka 1

Adventskalender eller inte på bloggen? 2018 publicerade jag en reserelaterad bild om dagen fram till jul. Men förra året kom jag inte på någon bra vinkel för en kalender här på bloggen. Men i år så! Nu gäller det bara att orka hålla ut. Hela vägen fram till jul. 2018 gick jag iland med min utmaning till mig själv. Vi får se om jag lyckas även i år.

Och förra året. Det blev ändå hela 20 vanliga blogginlägg här på bloggen i december månad 2019, så någon direkt bloggtorka var det inte fråga om. Många av inläggen då handlade om Borneo, som vi då nyligen var hemkomna ifrån.

Men i år har jag alltså kommit på ett nytt tema för en bloggkalender, nämligen ”den här dagen för X år sedan”. Alltså en bild fotograferad samma datum som inlägget (luckan i adventskalendern) publiceras.

Den här dagen för 13 år sedan

Varje år vid tiden runt den första advent brukar våra kompisar bjuda in till julfest där vi hjälps åt att ordna julbord i form av knytkalas. I år blir det av förklarliga skäl ingen julfest med kompisarna.

Och det är några år sedan nu som tomten senast kom på besök med julklappar till barnen. Men den 1 december 2007, som var en lördag, kom tomten. Och festen hölls det året i lånad lokal på annan ort. Men det var en kort resa dit. Till Mörrum, närmare bestämt. Vi var då en hel hoper med barnfamiljer som hade små barn. På bilden syns, förutom tomten, den riktiga så klart, en av våra kompisars tvillingpojkar och så vår egen Anton, då snart fyra år gammal.

Kolla in mer!

Adventskalender 2020 – lucka 2

Adventskalender 2020 – lucka 3

Adventskalender 2020 – lucka 4

Adventskalender 2020 – lucka 5

Adventskalender 2020 – lucka 6

10 kommentarer på “Adventskalender 2020 – lucka 1

  1. Jag blev inspirerad av dig i år men jag gav ganska snabbt upp tanken på att leta upp exakt rätt dag. Det är väldigt kul att sätta sig ner och titta på sina resor. Jag ägnar alldeles för lite tid åt det i vanliga fall. Tack så hemskt mycket för det! I år passar det dessutom extra bra, inte sant!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s