adventskalender · jorden runt · resa med barn · resor

Adventskalender 2020 – lucka 2


Årets tema för min bloggkalender är ”den här dagen för X år sedan”. Alltså (minst) en bild fotograferad samma datum som inlägget (luckan i adventskalendern) publiceras.

Den här dagen för 12 år sedan

När jag ska välja bilder till en sådan här kalender. Så. För mig går det knappast att komma runt den resa hela jorden runt som jag och min familj var iväg på i december månad för precis dussinet år sedan. Den 2 december 2008 var en tisdag. Den dagen åkte vi spårvagn i ChristchurchNya Zeeland. Museispårvagn.

1995 öppnades en 2,5 kilometer lång spårväg i centrala Christchurch som en ren turistattraktion. Men den var och är inte alls utan historiskt värde. Från 1882 till 1954 fanns det nämligen spårvagnar i staden lite mer på riktigt. Först sådana som drevs med antingen hästar eller ånga och från 1905 elektriska.

Christchurch drabbades, bara drygt två år efter att vi var där, av en kraftfull jordbävning. Det var den 22 februari 2011 och den skadade spårvägen rejält. Och stora delar av staden. Spårvagnsturerna avbröts därför i cirka 1000 dagar från dagen för jordbävningen till november 2013. Spårvägen öppnades då först i en begränsad del. I november 2014 öppnades hela den slinga som fanns före jordbävningen igen. Och rutten har nu också förlängts något.

Men redan den 2 december 2008 var vi alltså här och åkte med en av de fina spårvagnarna. Det var en solig sommardag. Albin hade nyligen fyllt tre år och Anton skulle snart fylla fem.

Samma dag utsågs på norra halvklotet för första gången Cristiano Ronaldo till världens bästa fotbollsspelare. Lionel Messi kom tvåa och Fernando Torres trea.

Kolla in mer!

Adventskalender 2020 – lucka 3

Adventskalender 2020 – lucka 4

Adventskalender 2020 – lucka 5

Adventskalender 2020 – lucka 6

5 kommentarer på “Adventskalender 2020 – lucka 2

    1. Tack! Jag tror att båda två mest minns sådant vi har pratar om regelbundet sedan dess, men Anton har nog några enstaka ”egna” minnen. Däremot kom pojkarna väldigt nära varandra på ett sätt som de har nytta av än idag. Inte minst närbild reser.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s