barn · livet · miljö · resor

Adventskalender 2020 – lucka 5

Årets tema för min bloggkalender är ”den här dagen för X år sedan”. Alltså (minst) en bild fotograferad samma datum som inlägget (luckan i adventskalendern) publiceras.

Den här dagen för 15 år sedan

Den 5 december 2005 var en måndag. Den här dagen demonstrerades det för demokrati i Hong Kong och samma dag inträffade det också ett jordskalv i Östafrika.

Vårt eget andra jordskalv i livet hade inträffat en månad, minus en dag, tidigare. Den 6 november 2005. Då föddes nämligen vår andra son, Albin. Knappt en månad gammal sitter han alltså här i knät på sin pappa. Hemma i Karlshamn.

Visst var de söta?

Under helgen som då precis gått hade min bror och min då blivande svägerska kommit nerresandes på besök. Det var på den tiden folk kunde resa iväg och besöka släkten. Bara för att någon fått barn eller så.

Och nu var det vardag igen.

Vid den här tiden bodde vi i en annan lägenhet i samma trappuppgång där vi bor nu. Köket var då spegelvänt mot det kök vi har idag. Där var också en annan tapet. Adventsstjärnan som då fanns i köksfönstret finns idag i vår äldsta sons rum. Hushållspappershållaren har sedan dess gått sönder och kastats. För flera år sedan. Någon ny har vi aldrig köpt.

Här köps nämligen inga nya prylar i onödan.

Inte under den nu pågående pandemin. Och inte annars heller.

Kolla in mer!

Adventskalender 2020 – lucka 6

8 kommentarer på “Adventskalender 2020 – lucka 5

  1. Jag undrar om du verkligen menar att sonens födelse var ett jordskalv? Det brukar ju vara förödande och hos er var det väl tvärtom. Gulligt foto som visar lite av den lätta röran som uppstår när man har en nyföding. Inte heller vi har skaffat en ny hhp-hållare. Vår stjärna lyset numera upp mellandotterns hem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s