adventskalender · jorden runt · resa med barn · resor

Adventskalender 2020 – lucka 6

Årets tema för min bloggkalender är ”den här dagen för X år sedan”. Alltså (minst) en bild fotograferad samma datum som inlägget (luckan i adventskalendern) publiceras.

Den här dagen för 12 år sedan

Den 6 december 2008. Den här dagen bröt det ut kravaller i Aten i Grekland. Men det var vi lyckligt ovetande om den här dagen för tolv år sedan när vi först flög med propellerplan från Brisbane till Gladstone, båda i Australien, för att sedan åka båt ut till Heron Island som är en ö i de sydligaste delarna av Stora barriärrevet. Detta är världens största system av korallrev. Det sträcker sig cirka 2 600 kilometer och täcker en yta på cirka 344 400 kvadratkilometer. Och består av över 2 900 enskilda rev. Och 900 öar. Och en av dessa heter alltså Heron Island, vilket då skulle bli Hägerön på svenska.

När vi kom dit var vi ganska rejält reströtta efter att på bara två dagar tagit oss dit från ChristchurchNya Zeeland. Och vi skulle bara ha två nätter på ön, eftersom det är ganska dyrt att bo där.

Då var det verkligen skönt att bara få slappna av och bada lite i det ljumma vattnet. Och efter att ha plaskat en stund med pojkarna, som då var tre respektive fyra år, passade jag också på att snorkla lite från stranden.

Åh så skönt att vara omgiven av det stora turkosa!

Kolla in mer!

Adventskalender 2020 – lucka 7

Adventskalender 2020 – lucka 8

Adventskalender 2020 – lucka 9

Adventskalender 2020 – lucka 10

Adventskalender 2020 – lucka 11

7 kommentarer på “Adventskalender 2020 – lucka 6

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s