adventskalender · livet · resor

Adventskalender 2020 – lucka 3

Årets tema för min bloggkalender är ”den här dagen för X år sedan”. Alltså (minst) en bild fotograferad samma datum som inlägget (luckan i adventskalendern) publiceras.

Den här dagen för 7 år sedan

Det här hände sig vid den tiden när människor fortfarande åkte iväg på konferenser.

Den 3 december 2013 var en tisdag och jag var på tjänsteresa till Luleå. Skulle delta i en konferens på Luleå Tekniska Universitet. Det var där som jag utbildade mig en gång i tiden. 1987-1992. Men då hette det tekniska högskolan.

Men nu var det alltså 2013 och jag hade inte varit tillbaka i Luleå så mycket sedan jag flyttade därifrån. Eller. Ja. De första månaderna efter att jag flyttat ner till Gävle, som blev första anhalten efter högskolan, helgpendlade jag och min sambo, som var kvar i Luleå för att läsa klart sitt sista år, varannan helg med nattåget till varandra. Så då var jag ju i Luleå många gånger. Men efter det. En gång deltog jag i en referensgrupp till ett forkningsprojekt som hette Urban Water och som hade ett av sina möten i Luleå. Det var 1999 om jag minns rätt. På vårvintern. Och ett år höll branschorganisationen Svenskt Vatten sin årsstämma i Luleå. Jag kan dock inte minnas vilket år det var. Men det var i maj månad. Och 2009 på sommaren gjorde vi ett besök med hela familjen i Luleå på sommaren. Och visade Luleå för barnen.

Och nu var det alltså den 3 december 2013. Konferensen skulle börja med lunch. Innan den drog igång gick jag en promenad på Porsön, den stadsdel där universitetet ligger. Jag reagerade på att det var ovanligt lite snö för årstiden. Jämfört med hur jag mindes det. En bäck som rann ut i en av fjärdarna där ute hade ännu inte frusit till is. Men solen, som stod nära så högt på himlen som den skulle komma den här dagen, nådde inte ens över trädtopparna borta vid horisonten. Precis som det brukade vara.

Trots det. Jag gillar Luleå på vintern. Snön. Ofta klart väder som gör att det inte är så mörkt som man skulle kunna tro. Ofta är det ljusare än i södra Sverige. Och därtill ibland norrsken i mörkret.

Men jag har ändå inte varit tillbaka i Luleå sedan den gången.

Kolla in mer!

Adventskalender 2020 – lucka 4

Adventskalender 2020 – lucka 5

Adventskalender 2020 – lucka 6

4 kommentarer på “Adventskalender 2020 – lucka 3

  1. Fint med det öppna vattnet i vinterlandskapet och solen som hälsar på. Fick just mejl av Kirunaväninnan som skriver att de bara har lite snö, men att det gör sån skillnad för ljuset.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s