barn · bil · resor · Stränder

Adventskalender 2020 – lucka 9

250091e6-8a79-445d-af8c-61e9d7cb3bf3Årets tema för min bloggkalender är ”den här dagen för X år sedan”. Alltså (minst) en bild fotograferad samma datum som inlägget (luckan i adventskalendern) publiceras.

Den här dagen för 12 år sedan

Den 9 december 2008. Hervey Bay, är både en stad och en havsbukt i delstaten Queensland i Australien. Precis utanför kusten här ligger den berömda turistön Fraser Island. Men dit tog vi oss aldrig.  Vi hade kört hit från Gladstone. I en alldeles för dyr hyrbil. Ätit lunch på en restaurang längs vägen, med det något annorlunda namnet ”Horney Critter Steak House”. Där vi suttit ute på deras veranda i den nära trettiogradiga värmen. Annars hade det inte hänt mycket längs vägen. Där var inte särskilt mycket intressant att se.

Men nu var vi framme vid ett motell där vi just tagit in för två nätter. Och nu skulle vi bekanta oss med stranden innan solen gick ner. Vi såg ett avloppsrör som mynnade i havet. 

Nästa dag skulle vi åka in till de mer centrala delarna av staden för att bada där. Där var en oerhört långgrund strand där det blev helt otroligt varmt i vattnet. Som i badkaret. Säkert 37 grader eller mer. Sanden var kanelfärgad. Enligt Anton. Vi hade en verkligt härlig heldag vid havet där, med lekplats och lunchställe precis vid stranden.

Men om detta visste vi ännu inte någonting. Den 9 december 2008.

Kolla in mer!

Adventskalender 2020 – lucka 10

Adventskalender 2020 – lucka 11

9 kommentarer på “Adventskalender 2020 – lucka 9

  1. Bra påminnelse om att det finns ett liv utan Corona också och vi får hoppas att vi snart är där.
    Ser härligt ut. Har aldrig varit i Australien.
    Ha det bra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s