årstider · blommor · resor

Rosor och gullvivor i november

Vi befinner oss i slutet av november. Mörkret har sänkt sig över landet och den första snön har tittat förbi här nere i Blekinge i veckan som gått. Och fortfarande blommar rosorna här i Karlshamn. Det är inte så extremt som det kanske låter. Det händer vissa år. Ibland ända in i december. Så länge det inte blir en riktigt rejäl köldknäpp kan rosorna fortsätta blomma. Och blomma. Och blomma.

Härligt tycker jag.

Gullvivor däremot blommar normalt inte så här års. Men det har hänt någon gång förut att en eller ett par av de plantor vi har här utanför, vid vår uteplats, blommar på senhösten.

I år gör de så igen. Ur led är tiden.

8 kommentarer på “Rosor och gullvivor i november

  1. Åh! Så fina bilder, det är härligt att se blommorna vara vid liv så här års! Glöm ej att du gärna får ta en titt på min blogg också där jag lägger ut saker som sker i mitt vardagliga liv.

  2. Det ser ju lite märkligt ut med snö och rosor men vissa sorter är riktigt envetna. Fina rosenbilder, särskilt den gula mot himlen. Jag minns inte riktigt när det var, men mitt i vintern i alla fall häromåret när jag fotade violer som blommade. Gullvivan verkar ha fått det hela om bakfoten och borde somna om.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s