natur · resor

Himlajorden på strandängarna vid Strandvallen i Hällevik

I söndags gjorde jag och min sambo Anders en utflykt till Hällevik på Listerlandet. Vi promenerade längs vattnet till strandängarna på udden bortanför sandstranden, Strandvallen och campingplatsen. Den heter Kråkenabben, men kalla den Himlajorden om du hellre vill det. :)

Vi parkerar bilen vid Dagmars Hamnkrog och promener sedan förbi Hälleviks ledfyr och den lilla röda stugan med gamla namnskyltar från båtar. Det är mycket tång längs hela stranden. Vi stannar till en stund vid sandstranden för att fundera över varför planken plockats bort från den långa bryggan vid sandstranden innan vi vandrar vidare längs strandlinjen.

Vi passerar en familj som sitter och fikar på en rund konstruktion i betong – en typisk avloppspumpstation. Kanske inte en plats jag själv skulle valt för en pick-nick. Innanför strandlinjen ser vi Strandvallen – fotbollsarenan där Mjällby AIF bara några timmar senare ska slås ut ur Svenska cupen – på konstgräsplanen och utan publik. Och på håll ser vi också husvagnar på campingplatsen.

Det är ganska blött på strandängarna. Himlen med sina vita molntussar har landat på många små vattenspeglar på de sandiga markerna.

Vi möter en kvinna. När hon får syn på min kamera berättar hon att ett par gravänder anlänt i veckan. Jag vågar inte riktigt säga till henne att jag tror att jag kanske redan fotograferat en av dem i motljuset nyss.

När vi sedan strax därefter känner nordanvinden tillta i ryggen bestämmer vi oss för att vända, så att det inte ska bli för kallt och drygt att sedan gå tillbaka.

Hälleviks ledfyr
Gamla namnskyltar från båtar.
Lite sandstrand tittar fram mellan all tång.
Bryggan vid sandstranden i Hällevik.
En gravand i motljus.
Någons utemöbler är (nästan) redo för vår och sommar.
Enbuskar speglar sig i vattnet.
Tuvor med fjolårsgräs i det blöta.
Kalla den Himlajorden, om du vill.

5 kommentarer på “Himlajorden på strandängarna vid Strandvallen i Hällevik

  1. Ser härligt ut!
    Ser ut som vår och härligt soligt har ni också.
    Så skönt att kunna ta bilen och åka iväg en bit för en promenad som inte bara är runt där man bor. Längtar till det!
    Ha det bra!

  2. Kan tro att det är ganska blåsigt och kallt just nu vid havet, men trevligt att komma ut och lufta sig ett tag. Himla vacker bild med himlen som har ramlat ner i pölen och den lilla människan vid strandkanten. Fin bild på gravanden också. Den gamla båtnamnskyltarna är trevliga prydnader, men hade det inte varit finare med lite patina?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s