natur · resor

Naturen är bäst

I lördags gjorde vi en kort vandring vid Eriksbergs stränder. Längs Allböleleden. Mycket vitsippor och fågelsång. Vi vände vid Eriksbergs brygga där vi först stannade för en medhavd fika.

Naturen är bäst. Så enkelt är det.

Vitsippor.
Kabbleka.
Utsikt från grillplatsen vid Eriksbergs brygga.
En vildapel som börjat få blad och knoppar.
Vintergrönans blå blommor skvallrar om var det har legat ett torp.
Bokarna har börjat slå ut.
Harsyran blommar.

6 kommentarer på “Naturen är bäst

  1. Jag kan riktigt höra vinterflickans ”Jag älskar naturen!” i öronen när jag läser det här. Hon började med det när hon var pytteliten och hon var också väldigt uthållig, gick långa promenader med mig och tittade på ormbunkars sporer, pratade med myror och hittade sländor. Nu är det snart två år sen jag var ute med dem. Tycker mycket om din bild på vitsippsbacken och den slingrande stigen. Kabbelekor var det länge sen jag såg, glömmer att spana efter dem. Vintergrönan har visst kommit ut i naturen även genom att folk har ansat i sina trädgårdar, har jag hört. Så söt den lilla harsyran är! Fina bilder från er lilla vandring!

    1. Tack! Förstår att du måste längta efter dina barnbarn! Kabbleka (det stavas tydligen så men jag säger också ”kabbeleka”) var alltid den första vårblomman jag såg i Luleå när jag bodde där. Därför har den en särskild plats i mitt hjärta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s