årstider · blogg · blommor · natur · resor · vår

Mina 10 mest gillade blogginlägg 2021

Jag har tidigare bloggat om vilka som blev mina mest lästa blogginlägg 2021. Men är det samma inlägg som fått flest gilla-markeringar här på bloggen? I något fall är det så. Men i de flesta fall inte.

Jag har aldrig något tidigare år gjort en sådan här sammanställning över mina mest gillade blogginlägg, men här nedan kommer en första sådan lista. För 2021.

Flera inlägg har fått lika många gilla-markeringar. I de fallen har jag låtit antalet kommentarer avgöra den inbördes ordningen på listan.

Intressant är att det tycks vara så att många av den här bloggens läsare gillar inlägg om årstider och särskilt då om våren. Gärna illustrerade med bilder på blommor. Och gärna ganska korta inlägg. Däremot är det sällan just dessa inlägg som lockar särskilt många läsare å andra sidan.

1. Sveriges vackraste platser

Inte mindre än fem olika inlägg har alla fått 13 gilla-markeringar här på bloggen under 2021. (Därutöver har de också fått olika antal gillamarkeringar i olika sociala medier, men det har jag inget bra sätt att följa upp.)

Det av dessa fem inlägg som fått flest kommentarer på bloggen, 39 stycken, var det som också blev läst av flest personer under 2021. Det om de vackraste platserna i Sverige. Enligt mig. Samma etta på båda listorna, alltså. Men det är också det enda inlägg som kommit med på båda listorna.

Läs mer: Lista – Sveriges 25 vackraste platser

2. Årets första blåsippa

Det var den 20 mars som jag bloggade om årets första blåsippa i rabatten här utanför, hemma i Karlshamn. Ett kort litet inlägg med en enkel bild. De du ser här ovanför. Även detta blogginlägg fick alltså 13 gillamarkeringar. Och en hel del kommentarer. Ett inlägg som var riktigt långt ifrån att hamna på listan över årets mest lästa men som ändå gillades mycket av dem som hittade dit.

Läs mer: Årets första blåsippa

3. Skärva naturreservat

Lika många gilla-markeringar fick ett inlägg med både utförlig text och många bilder som jag publicerade den 22 mars om sippor och hav i Skärva naturreservat utanför Karlskrona.

När vi bodde i Karlskrona hände det mer än en vår att vi åkte till Skärva naturreservat för att se vitsipporna blomma i bokskogen. När jag skrev det här inlägget hade vi precis tagit oss dit för en liten repris.

Läs mer: Sippor och hav i Skärva naturreservat utanför Karlskrona

4. Snö i Karlshamn

Det var den 18 februari som jag konstaterade att vi äntligen fått lite rejält med snö i Karlshamn. Även detta var ett inlägg med hyggligt många bilder men med desto mindre text. Det tog sig alltså ändå upp på den delade toppen över de mest gillade inläggen här på bloggen under 2021.

Se mer: Lite rejält med snö även i Karlshamn

5. Försommar

Det var den 18 maj som jag i ett mycket kort inlägg illustrerat med en enda bild som jag annonserade försommarens ankomst. Trots inläggets ringa format fick det hela 13 gilla-markeringar här på bloggen.

Se inlägget: Nu är försommaren här!

6. Allböleleden

Det var den 3 maj som jag publicerade ett inlägg med främst bilder från en kort vandring i naturreservatet Eriksbergs stränder. Längs Allböleleden. Det här inlägget fick tolv gillamarkeringar här på bloggen.

Se mer: Naturen är bäst

7. En tappad sug

Elva gilla-markeringar och 25 kommentarer fick ett inlägg om en tappad sug som jag publicerade den 10 juli. Jag vet inte riktigt hur jag ska tolka det?

Men det är nu när jag läser det här inlägget igen, så här långt i efterhand, som jag inser att den där sugen tappade jag alltså redan i början av juni. Och att jag sedan dess har behövt kämpa på ganska mycket i motvind för att återvinna någon slags lust och energi för att överhuvudtaget orka driva den här bloggen vidare. Tungt. Men jag har lovat mig själv att försöka kämpa på i vart fall ett år till med den här bloggen.

Läs mer: En tappad sug

8. Stilleryds naturreservat

Det var den 4 maj som jag publicerade ett kort litet bildreportage från en vårkväll i Stilleryds naturreservat. Ett inlägg som, sin litenhet till trots, fick 11 gilla-markeringar och 14 kommentarer.

Se mer: En vårkväll i Stilleryds naturreservat

9. Ett fototips

Det var den 31 mars som jag delade med mig av ett av mina bästa och samtidigt enklaste fototips här på bloggen. Det blev till ett inlägg som fick 11 gillamarkeringar och 12 kommentarer.

Läs mer: Ett litet fototips när du ska fotografera blommor med mobilen

10. Drömmar om att bli ”influencer”?

När jag startade den här bloggen hoppades jag att den skulle kunna leda mig in på ett karriärbyte. Men så kommer det inte bli. Ändå när jag någonstans fortfarande någon slags förhoppning om att allt det här bloggandet en dag ska leda till något nytt och spännande. Oklart exakt vad.

Däremot har jag aldrig närt någon förhoppning om att kunna livnära mig som så kallad ”influencer” eller influerare som det heter på svenska. Alltså en sådan person som mer eller mindre lever av att lägga ut sponsrat innehåll på sociala medier. Oftast handlar det om Instagram. I ett långt inlägg som jag publicerade den 23 maj förklarade jag varför. Ett inlägg som också fick 11 gilla-markeringar. Och 10 kommentarer.

Läs mer: Drömmer du om att bli en ”influencer”? Läs det här först!

Förutom dessa fick även följande två blogginlägg 11 gilla-markeringar: Längs Vägga strandpromenad och En kvällspromenad vid Mörrumsån.

Vinjettbilden föreställer vitsippor i Skärva naturreservat.

Läs mer: Nytt rekordår på bloggen och mina 10 mest lästa blogginlägg 2021

6 kommentarer på “Mina 10 mest gillade blogginlägg 2021

  1. Att vårinläggen gillas är kanske inte så konstigt, där har ni ett försprång, vårtecknen dyker tidigt upp hos er. Annars är det väl lätt att gilla just inlägg med foton, långa texter tar tid att läsa igenom.

    1. Så är det ju. Vårtecken uppskattas nog av de flesta. Och vad som uppskattas av den som skrollar flöden på internet är inte samma som det som uppskattas av den som aktivt söker information. Google leder mer mot det senare och därför blir det inte alltid de inlägg som gillas mest som blir de mest lästa. Tänker jag.

  2. En tappad sug tror jag att de flesta kan identifiera sig och känna igen sig i. Då blir det lite av en tröst att läsa ett sådant inlägg, tycker jag. ”Det är fler som …”. Över huvud taget tror jag att igenkänning har en viss dragningskraft när det gäller antal läsare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s