blommor · fotografi · resor · vår

Ett litet fototips när du ska fotografera blommor med mobilen

Oavsett om du är på resa eller hemma så kommer här ett litet fiffigt fototips att använda när du fotograferar blommor med mobilen.

Vänd mobilen uppochner! (Och böj på knäna.) Då hamnar mobilens kamera nära marken och du får ett trevligt perspektiv på blommorna. Från sidan eller snett underifrån.

Och som ett ytterligare litet bonustips: I det här fallet har jag dessutom jobbat med en mer traditionell hörnsten i natur- och lanskapsfotografering. Nämligen att bilden ska innehålla tre lager i djupled. Nämligen förgrund (de två krokusarna), mellangrund (”havet” av krokusar) och bakgrund (det riktiga havet).

Vad säger du? Gillade du det här perspektivet på krokusarna i Väggaparken?

Bilden är fotograferad i förra veckan och strax bortanför Utvandrarmonumentet i Karlshamn. Och för dig som också följer mig på Instagram kan jag berätta att det inte är samma bild, men väl en bild ur samma serie, som den senaste bilden jag la upp där.

13 kommentarer på “Ett litet fototips när du ska fotografera blommor med mobilen

  1. Jättefin bild … och JA, jag gillar det låga perspektivet och använder det både ofta och gärna :)
    Glad Påsk!

  2. Vilket bra tips! Tack! Jag är ny här på WordPress och kikar runt nu. Fin blogg du har 👍😊

  3. Jättevacker krokusvårbild! Har läst ditt fina tips tidigare hos dig och det är så smart. Om jag bara kunde börja fota med mobilen…

    1. Jag fotograferar minst lika mycket med mobilen som med kameran. Det är så praktiskt att alltid ha en kamera med sig, även om den så klart har sina begränsningar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s