blommor · trädgård

De är som små rosor

Vi bor i en marklägenhet. Utanför går vår ”egen” trädgård sömlöst över i den gemensamma. Genom åren har jag planterat ett och annat. Som de här tagglösa björnbärsbuskarna. Ett par tre långa stänglar blir det varje år. Jag binder upp dem mot ett stuprör och så hänger de ner runt några fönster.

Året därpå blommar de i slutet av maj, eller som i år i början av juni. Då ser de ut som klängrosor med små vita och några ljust, ljust rosa små rosor. Det är nu inte så konstigt att de liknar just rosor, eftersom björnbär också tillhör rosväxterna.

2 kommentarer på “De är som små rosor

  1. Precis så har jag tänkt om våra supertagigga gamla björnbärsplantor. De har rosenlika blommor. Jag har gjort många försök att flytta dem från lekstugan för att de små inte ska göra sig illa på dem, men de kommer envist tillbaka så nu får jag göra det bästa möjliga av det. Goda bär är det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s