natur · resor · Stränder · vackra platser

Underbara Stenshuvud!

Förra lördagen gjorde vi ännu en utflykt till Österlen. Så som vi brukar göra i maj, nästan varje år. Och precis som vi brukar svängde vi även i år förbi vid Stenshuvuds nationalpark.

Denna underbara plats så här års! Ramslöken som blommar så vackert och doftar så gott, som av vitlök. Orkidéer bland ängarnas alla blommor. Den vackra stranden.

Sverige blir inte mycket vackrare än så här! (Ja, inte resten av världen heller.)

Ramslök vid en bro över en bäck.
Ormbunke och ramslök vid bäcken.
Ramslök.
Orkidéäng.
Sveriges vackraste strand.
Backtimjan.
Backsippor och en grind.
Fler överblommade backsippor.
Naturum vid Stenshuvud.

Läs mer och se fler bilder: Stenshuvud – Sveriges vackraste strand i fin nationalpark

12 kommentarer på “Underbara Stenshuvud!

  1. Härliga bilder från en vacker plats. Jag har aldrig varit där på försommaren. Vi har varit där på sensommaren ett par gånger, vackert då också. Tror t.o.m jag skulle tycka om det på vintern :)

  2. Kul att få se dina bilder och läsa om Stenshuvud eftersom jag, min syster och hennes son kommer dit i morgon och ska hyra en stuga alldeles i närheten fyra nätter :D Jag tror att vi har valt alldeles rätt resmål.

    1. Det har ni helt klart gjort. Och det ser ut att bli fint väder också. Särskilt de första dagarna. Passa på att gå längs stranden då, men om ni väljer att bada – se upp för underströmmarna. Det är gå ut och simma tillbaka som gäller (men jag gissar att det räcker med att doppa sig än så länge). :)

      1. Tack för tipset men för min del ska det vara minst 18 grader i vattnet innan jag funderar på att bada. Men det kanske redan är så varmt.

      2. Vi har 18 grader i havet i Blekinge nu (men jag badar inte än). Skånska ostkusten brukar dock alltid ligga några grader kallare (mest frånlandsvind).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s