trädgård · vår

Sipporna här utanför

Här utanför i min lilla trädgård, som inte är någon trädgård, utan bara några små buskage runt uteplatsen till vår marklägenhet, blommar nu alla sipporna.

Backsipporna har jag själv grävt ner. Blåsippor, vitsippor och gulsippor fanns här redan när vi flyttade in. Men de har rört lite på sig genom åren.

Backsippa.
Blåsippor.
Gulsippor.

6 kommentarer på “Sipporna här utanför

 1. Blåsipporna ser nästan färdigblommade ut, men de kommer väl tidigt hos er. Har ännu inte sett någon av sipporna och just nu är marken täckt av snö igen. Din bild på backsippan tycker jag mest om här, en stor favorit som får mig att dra uppåt backarna ibland. Jag köpte en vit ett år, men av någon anledning kom den inte ner i jorden.

  1. Vit backsippa? Är du säker på att det inte var en mosippa? Oavsett så är det nog väldigt fina blommor. Som barn var blåsipporna mina favoriter. De kom ju först av sipporna. Men numera är det backsippor som jag gillar bäst.

   1. Ja, den säljs som Pulsatilla vulgaris ”Alba”. Apropå gulsippan så visste jag länge inte ens att det fanns gula sippor. Trodde att den som sa det skojade.

   2. Ja. Gulsippor i naturen har jag bara sett i södra Skåne tror jag. Och första gången jag såg dem trodde jag att de var en förvildad trädgårdsvariant av vitsippa, men de är verkligen en alldeles egen sort. :)

   3. De finns hos oss också, jag hade dem att tag på källarbacken men de försvann. Men de finns på andra platser också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s