resor

På tal om passtider

Det här med tillgången på passtider just nu. Igår bokade jag passtider för tre av våra pass. Kan du gissa hur långt fram i tiden?

Eftersom tre av våra pass går ut nästa sommar har jag haft lite koll på hur det här med tillgången på passtider har utvecklat sig i Blekinge.

Igår konstaterade jag att nästa lediga tid för att ordna med nytt pass i Blekinge var den 21 mars nästa år. Det var en enstaka tid. Första dag med flera tillgängliga tider var den 22 mars 2023.

Jag tänkte att eftersom det datumet är bara ett par veckor före påsklovet nästa år (för 16-åringen) så vore det bättre att boka efter påsken. Eftersom vi inte har en aning än om vad vi eventuellt ska göra på påsklovet nästa år. Och eftersom ett pass tar ungefär två veckor att få.

Men att hitta datum efter påsklovet gick inte. De är inte utlagda än. Så då bokade jag in oss den 22 mars ändå.

Om vi får för oss att vi vill åka utomlands på påsklovet nästa år får vi helt enkelt försöka boka om tiderna senare. Om det är möjligt. Annars får vi nog stanna i Sverige.

Polisen har ju lovat att det ska bli bättre tillgång på passtider snart och att de ska börja släppa nya tider redan nu i samband med påsken. I början av nästa vecka om jag förstått saken rätt. Om det betyder att tiderna släpps redan under annandag påsk eller om det blir på tisdag tror jag inte har framgått helt klart.

Men för de av er som behöver förnya era pass innan den här sommaren kan det vara värt att hålla ögonen öppna den närmaste tiden.

Läs mer: Nu behöver regeringen se till det går att fixa pass innan sommaren!

2 kommentarer på “På tal om passtider

    1. Sannolikt har du rätt. Tyvärr är ju inte polisen ett enda dugg transparenta så vi får ju inte veta hur många bomtider det handlar om. Men sannolikt är det alldeles för många.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s