flyg · resor

Schweiz – här kommer vi!

När du läser detta så är vi redan framme i Schweiz. Förutsatt att allt har gått som det ska. Historien att det blev en resa hit på påsklovet just i år är mer än lovligt invecklad.

Det började förra sommaren med en voucher från SAS från en inställd resa hem från Mallorca under pandemins första sommar som behövde bokas innan den gick ut. Så jag letade lite olika resor som skulle kunna funka när pandemin förhoppningsvis eventuellt skulle vara över. Ungdomarna önskade dessutom att helst få komma till ett land som de inte förut besökt.

Jag hittade en resa med SAS till Schweiz på påsklovet nu i år och försökte boka. Jag hade hittat ett billigt boende i Zermatt också.

Men SAS voucher fungerade inte. Jag tänkte att det skulle ta lång tid att få rätt mot SAS och vågade inte vänta.

Därför bokade jag resan med Swiss Air istället och det där boendet jag sett ut. Flygresan blev för övrigt lika billig som det hade blivit att resa med SAS efter avdrag för vouchern.

(När jag senare fick rätt mot SAS använde jag istället vouchern till att boka en enkel till Rom istället till sportlovet.)

Så. Därför är vi alltså (förhoppningsvis) i Schweiz nu efter att ha landat i Zürich sent igår kväll. Idag är planen att vi först ska ta tåget till Bern för att turista där några timmar innan vi tar nästa tåg mot vår slutdestination.

Hur påsken firas dit vi ska vet vi inte. Det får vi be om att få återkomma om. Men redan nu önskar jag så klart dig en Glad Påsk!

Bilden överst är ifrån när vi flög hem från Milano på sportlovet. Möjligen kan man tänka sig att Schweiz skymtar någonstans långt bort, nära horisonten, till vänster i bild.

Hur påsken firas dit vi ska återstår att se. Men hur den firas i Lapplandsfjällen vet vi.

7 kommentarer på “Schweiz – här kommer vi!

      1. Ja det var den men en utflykt blev inställd eftersom vårt yngsta barnbarn fick Vattkoppor. Men med fint väder gjorde det inget att vara kvar hemma och att sitta i trädgården.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s