årstider · resor · trädgård · vår

Inte vet jag om hemma alltid är bäst, men…

Borta bra, heter det ju. Men sedan kommer fortsättningen. Att hemma alltid är bäst. Jag vet inte om jag håller med om det, riktigt. Eller jo, det gör jag kanske. Men i så fall är borta också bäst. Borta bäst och hemma bäst. Bäst på olika sätt.

Vi har gjort det lite till en vana att åka skidor till påsklovet. Inte alla år. Men många år allt sedan våra ungdomar var ganska små barn.

Jag vet att de flesta i det här landet inte alls vill förknippa tiden runt påsk med snö och skidor. Det är väl i stort sett vi. Och norrlänningarna. I alla fall de i övre Norrland.

Men i alla fall. En av de bästa sakerna med att åka skidor den här tiden på året, förutom längre dagar och bättre chanser till soligt väder, liksom mindre risk för sträng kyla, är att när du kommer hem till Blekinge så är det vår på riktigt.

Redan när vi rullar våra väskor längs Karlshamns gator på väg hem från stationen noterar jag att körsbärsträd och magnolior blommar för fullt. Våren har inte kommit riktigt lika långt här som i Bern och Zürich – där också syrenerna blommar nu. Men längre än i Zermatt.

Väl hemma noterar jag att de tulpanlökar som jag grävde ner i höstas nu har skickat upp knoppar till ovanjorden. Knoppar som redan har börjat slå ut till fina lila tulpanbollar.

Och på måndagen, i Kristianstad, kan jag konstatera att även där blommar nu både japanska körsbär och magnolior.

Så. Visst är det fint här hemma. Också. Bäst. På sitt sätt. Men bättre än att resa? Nä. Det är det ändå inte.

Tycker jag.

Japanska körsbärsblomningen i Kristianstad.

10 kommentarer på “Inte vet jag om hemma alltid är bäst, men…

    1. Jag tycker alltid att det är skönt att komma hem och inte minst att sova i egen säng. Men så länge jag är iväg längtar jag i princip aldrig hem. :)

  1. När vi bodde i husbil i tre år så var vi ju hemma jämt.. hade ju inget annat hem, då längtade jag bara till nya platser hela tiden. Men nu när vi har ett hus i Portugal där vi bor sedan ett år så längtar jag hem jämt, bara jag är och handlar så vill jag hem :D Kanske det beror på var en är livet, hur väl den där frasen stämmer.

    1. Ja, så är det säkert. Men sedan tror jag också att hemlängtan har med personlighet att göra också. Och kanske uppväxten också. Jag är ganska rotlös i min person.

  2. Alltid skönt att komma hem, trots att allt varit toppen på resan, tycker jag. Jättefin körsbärsblombild!

  3. Borta är bra för alla nya intryck, upplevelser och erfarenheter. Hemma är också bra – och hemma uppskattas särskilt efter en tid borta, tycker jag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s