godsaker · mat · resor

Jennies Bakery är Karlshamns bästa café – enligt mig

Det måste rimligen vara Karlshamns minsta café, det har endast få sittplatser – särskilt på vinterhalvåret – och är bara öppet drygt halva veckan, men det är ändå det klart bästa caféet i stan – om du frågar mig. Vi upptäckte det charmiga Jennies Bakery för bara något drygt år sedan men det har snabbt blivit vår favorit.

Jag har sett någon rubrik om att de letar efter andra lokaler. Det kan jag förstå. Caféet är nämligen populärt och de typ tre borden inomhus är ofta fullsatta. Det vi brukar göra sådana gånger är att köpa med oss något hem istället. Men som besökare i stan är det ju inte alltid du har den möjligheten.

I alla fall så kan jag tycka att det ändå vore lite synd om de landar i att byta lokal, eftersom litenheten är en del av det här ställets stora charm.

På sommaren har de även sittplatser utomhus och då ökar chanserna betydligt att hitta ett bord. Även om det fortfarande är ett litet och mysigt ställe.

Bakverken här är personliga, ofta vackra och alltid mycket goda. Utbudet är inte jättestort men det finns alltid bullar, kakor, mackor och pajer att välja bland. Till det dricker du kaffe eller te. Eller vatten.

Mums!

Och personalen är alltid mycket trevlig.

Jennies Bakery finns på Ronnebygatan i Karlshamn, Blekinge och du hittar det förutom i verkligheten även på Google Maps.

Jennies Bakery ligger på Ronnebygatan.
Paj med chèvre och rödbetor.
En liten bukett på bordet.
En bit kladdkaka med bär.

Läs mer: Ett varv runt Lilla Kroksjön

3 kommentarer på “Jennies Bakery är Karlshamns bästa café – enligt mig

  1. Det ser mysigt ut och den där pajen skulle jag gladeligen kunna äta, jag som inte äter sött. Du gör fin reklam för stället med dina bilder.

  2. Wow, vilket ställe!

    Alingsås, nära där jag bor, är ju känt för sina caféer och sin cafékultur, så jag är van vid detta och lite kräsen. Jennies Bakery får högt poäng hos mig.

    Svår avvägning med storleken av lokal. Litenheten gör det mysigt, men om fikan är bra, så önskar man ju att fler får tillfälle att njuta av det. Kanske försvinner stämningen, kanske inte.

    Trevlig helg!

Lämna en kommentar