En okänd höjdare blir mitt bidrag till @fototriss den här veckan

Bland höga byggnader och byggnadsverk brukar man av någon anledning inte räkna in master. Så vad inte många vet är att Sveriges högsta mänskliga konstruktioner är fyra stycken likadana TV-master, 335 meter höga, alla fyra. Masterna är därmed något högre än Eiffeltornet. En av dem finns i Karlshamns kommun. Närmare bestämt i Gungvala. Tre bilder på den får bli mitt bidrag till fototriss tema ”underifrån”. För bästa effekt börjar jag även med bilderna underifrån. Första bilden längst ner, alltså!

27 kommentarer

Under barn, fotografi, fototriss

27 svar till “En okänd höjdare blir mitt bidrag till @fototriss den här veckan

 1. Fin tolkning! En slik mast bør absolutt helst ses nedenifra;)

 2. Superfina bilder! Helt klart underifrån :)

 3. Så snygga bilder med underifrånperspektiv. Gillar ettan bäst eller är det trean??, den längst upp alltså:).

 4. Master är underskattade byggnadsverk. Fina bilder!

 5. photoartbyanna

  Snyggt! Perfekt på temat :)

 6. Mycket väl sammanhållen triss! I like!
  Första bilden blir min favorit :)

 7. Riktiga höjdarbilder :) Masterna är också vackra! Och fyller en mycket stor funktion i vårat sammhälle.

 8. Kul grepp med master, snyggt fotat!

 9. Läckra bilder. Du har tänkt precis som jag, närma, längre bort, långt bort, fast mina sak är pyttiga mot din. Svårt att riktigt tänka sig in i hur högt det egentligen är. Snyggt är det i alla fall.

 10. oj, smart tolkning!! fina bilder=)

 11. HDR-känslan i bilderna passar bra till motivet, den första bilden är min favorit.

 12. Helt klart en triss tagen underifrån…bra trissat!

 13. Jag

  Master kan vara riktigt snygga! Men jag undrar lite försynt: saknar du inte möjligheten att få riktigt skarpa bilder, som du kan få med systemkameran?
  Den översta är snyggt komponerad, men jag hade velat ha den skarpare.

  • Jodå visst saknar jag många av de möjligheter som systemkameran ger när jag fotograferar med mobilen. Om jag inte minns fel så fotograferade jag masten med den också. Bara det att de bilderna ligger kvar i kameran…

   • Jag

    Det är ju det förstås – att du har mobilen med dig hela tiden och att den tar de bilder du annars inte skulle ta, dokumenterar…

 14. Ja, den ser man nog bara underifrån! :-) Gillar första bilden!

 15. Gillar också den första bllden!

 16. Fantastisk at man kan få så gode billede af et object der er kedeligt ;) – Flotte billeder

  Mit bidrag ser du her:
  http://thatphoto.wordpress.com/fototriss/003-2/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s