blommor · fotografi · humor · Karlshamn · Kristianstad · livet · sinnen · sommar · twitter

Glöm inte att dofta på syrenerna

”Nästa kyrkogården”, säger rösten i högtalarsystemet på bussen i Kristianstad. Känns väl sådär. Om jag säger så. För min del får de gärna döpa om den där hållplatsen.

Eller får jag väl skaffa mig en cykel igen istället för den som blev stulen.

Och i morse fastnade mina ögon på den här tweeten:

20120518-163028.jpg

Jag skrattade gott. Livet består ju av motgångar. Också. Stora och små. Och ett av sätten vi möter det är med humor. Ett gott skratt förlänger livet. Och ”kyrkogården, nästa”, säger högtalarrösten. Ofrivillig galghumor.

Det är då jag tänker att det är gott att jag tog mig tid att stanna till och dofta på syrenerna idag. Flera gånger.

20120518-164041.jpg

Syrenerna blommar nu. I Kristianstad och i Blekinge. Om de inte blommar hos dig än så gör de det snart. Mycket snart. Glöm då inte bort att stanna till och ta in doften. Flera gånger. Ofta. För syrenerna blommar trots allt bara en gång om året!

3 reaktioner till “Glöm inte att dofta på syrenerna

  1. Väldigt vacker syrénbild som väl kompletterar din betraktelse föranledd av hållplatsen Kyrkogården. Nog hoppas jag att det är flera hållplatser emellan, innan vi kommer till den sista! Och ja, vi ska dofta på syrenerna när de blommar, men först tar vi häggen som slog ut på torpet idag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s