instagram · internet · sociala media

Se och ladda upp bilder på Instagram i datorn / på webben / på nätet

Vill du ladda upp bilder till Instagram direkt från datorn eller surfplattan?

Tyvärr är det inte möjligt att ladda upp bilder på Instagram utan att använda appen. Den kan du ladda upp på en surfplatta. I AppStore söker du efter Instagram bland appar endast för iPhone så går det bra att ladda ner den även på en iPad.

Har du bilder på datorn som du vill ladda upp på Instagram är enklaste sättet att bifoga bilden i ett e-postmeddelande som du skickar till dig själv. Detta förutsätter att du kommer åt samma e-postkonto både via datorn och mobilen. Har du olika konton skickar du så klart bilden till det konto du använder i mobilen.

Sen är det bara att spara bilden från mejlet på telefonen och sedan posta det på Instagram.

Vill du kolla runt på Instagram utan att använda appen?

Det finns flera bra möjligheter. Enklaste sättet att hitta någons instagramkonto brukar vara att googla på Instagram plus det namn du söker till att börja med.

Om du t.ex. googlar på ”Camilla Läckberg Instagram” kommer du att hitta hennes konto på Instagrams webb: instagram.com/lackberg.

På samma sätt kan naturligtvis någon som vill smygtitta på dina instagrambilder söka reda på ditt konto. Även om inte alla konton är lika lätta att hitta via google. Men då kan du också prova att söka på Pikore. En förutsättning för att du ska hitta den du söker där är att personen angett det/ de namn du söker på i sin användarprofil. Det har t.ex. inte Camilla Läckberg och söker du på hennes för- och efternamn kommer du bara att hitta fan-konton. Därför rekommenderar jag att gå via Google först.

Och för den som har satt inställningen för sitt konto till ”private” går det inte alls att hitta inläggen på vare sig på Instagrams webb eller Pikore. Då är det bara att följa via Instagram som gäller.

Det är också Instagram jag själv hänvisar till när någon som inte har Instagram frågar var de kan se mina instagrambilder. Dem hittar du på: instagram/halloj_inger.

statigram

För dig som har ett konto på Instagram och vill sitta vid datorn och gilla och kommentera andras bilder går det bra att logga in både på Instagrams egna webblösning och på Iconosquare. Iconsquare har även spännande statistik om ditt konto.

Har du inte Instagram än? Men är nyfiken på att komma igång? Kanske har dina barn appen i sina mobiler för att dela ut bilder från sin vardag till en hel värld och du vill ha lite koll? Men kanske vill veta lite mer innan du öppnar ett eget konto? Här är lite information om Instagram och några av mina tips.

Om du inte själv använder Instagram undrar du kanske också vad # betyder? Det har jag skrivit om här.

Eller kanske undrar du om man kan se vem som besökt ens Instagram? Eller hur man får många följare eller fler gillningar på Instagram?

Jag har för övrigt samlat många av mina inlägg om Instagram under rubriken manual till Instagram.

Detta inlägg är mitt mest lästa genom alla tider därför uppdaterar jag det ibland. Vill ju inte sprida felaktig information. Senast uppdaterade jag 2016-02-14. Om du upptäcker någon länk som är trasig eller annat som hunnit bli fel sedan dess får du gärna lämna en kommentar så ska jag uppdatera igen.

11 kommentarer på “Se och ladda upp bilder på Instagram i datorn / på webben / på nätet

  1. Hur gör man för att se ett konto på datorn som är privat? Går det? Det verkar som att privata konton har en hel del ”followers” iaf. Måste man bli accepterad som följare?

  2. Undrar om man kan hitta gamla bilder som man har gillat på Instagram? Alltså bilder som sträcker sig bortom de 300 senaste bilderna man har gillat.

      1. Okej, tack för ditt svar! Lite tråkigt när man glömt var bilden man gillade fanns någonstans och man vill se den igen. Men man lär sig av sina misstag. ;)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s