resor

Tråkigt bemötande i Björkliden

Trots strålande vinterväder på vår första dag här i Björkliden blir det här tyvärr ett gnälligt blogginlägg.

Jag är nämligen missnöjd.

Allt fungerade till att börja med perfekt. Vår packning hämtades vid tåget för att köras upp i stugbyn helt enligt plan. Jag gick för att fylla på en veckas skidåkning vardera på våra befintliga skidkort. Det kostade någonstans mellan fem och sex tusenlappar men jag var beredd på priset. Dessutom var det ingen kö och killen som sålde trevlig. Även i skidshoppen fick vi bra service med att få ut våra förbokade och förbetalda hyrskidor. (Även om det var tekniska problem med bokningen kring jul när jag först försökte boka som då gjorde mig halvt tokig.) Men nu gick allt som smort.

Så provade vi skidorna i ett par timmar i det underbara vårvintervädret innan det efter en varm choklad med vispgrädde var dags att checka in i receptionen.

20140413-181517.jpg
Anton.

Där får jag veta att vi ska bo i stuga 46. Tar mig dit. Blir lite besviken då stugan inte riktigt stämmer med mina förväntningar. Jag hade uppfattat det som att jag bokat en av de finaste stugorna. Men, men. Och så visar det sig att nyckelkortet inte passar. Ser då att fyran är överskriven ovanpå en femma. Provar då på chans nyckelkortet i stuga 56. Den passar! Jag blir mycket nöjd då den stugan motsvarade mina förväntningar på stuga med altan. Nämligen att altanen har annan utsikt än väggen på stugan intill.

Så vi flyttar in våra grejor i den fina stugan.

Går till receptionen för att reda ut det hela. Får då besked om att det är stuga 46 som gäller. Jag förklarar att vi flyttat in i 56. Ifrågasätter om 46:an verkligen är den kategori jag bokat.

Får svar att den är det. Receptionisten förklarar att det är hon som fördelar stugorna. Närmare bestämt efter principen ”först till kvarn”. Då blir jag ännu mer undrande eftersom jag bokade 6 april i fjol. Hon hävdar då att de ”har många stamkunder som bokar flera år i förväg” och att ”en viss stuga aldrig kan garanteras”. Därefter blir hon genast otrevlig i tonläget och hävdar att jag ”tagit mig friheter” som testat kortet i den stugan också. I irriterat och inte ett dugg ursäktande tonfall säger hon att de ber om ursäkt för att vi fått fel kort. Men anklagar mig också för att vi genom att plocka in våra grejor har smutsat ner stugan med den fina utsikten så att de måste städa den igen.

Tycker att det är tråkigt att bli bemött så här.

Givetvis borde vi ha fått behålla stugan vi flyttat in i. I synnerhet om de aldrig garanterar en särskild stuga åt någon. Då kan ju inte heller någon annan vara garanterad att få den?

Men mest av allt retar jag mig på otrevligt bemötande och ologisk argumentation i receptionen. Trist. Hoppas att vi ändå får en bra vecka här uppe.

20140413-184318.jpg

(#43 #blogg100)

4 kommentarer på “Tråkigt bemötande i Björkliden

  1. Trist! men ni har bra väder i alla fall :)
    Här i Åre har det regnat i dag på lägre höjd. En bit upp kommer det som blötsnö. Härligt ändå och nu ska vi bada.
    Hälsa!

  2. Himla trist bemötande! Jag håller helt med dig om att ni borde ha fått behålla stugan. Hoppas att ni har det bra i alla fall!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s