resor

Det kunde ha varit ännu bättre med turismen, Blekinge!


Radion rapporterade i går och Sydöstran skriver i dagens tidning om att turismen ökade i Blekinge 2015. Det är både sant och bra på alla sätt. En god nyhet i sig. Men sen drar tidningen iväg lite åt det positiva hållet och påstår att antalet övernattningar ökade mer i Blekinge än i grannlänen. Glad för denna positiva nyhet gick jag in på Tillväxtverkets hemsida för att läsa mer, och det visade sig då inte riktigt stämma att det var så bra.

I och för sig har det gått upp mer i Blekinge än i Kronobergs och Kalmar län, men län som Skåne, Jönköping och Östergötland har alla gått ännu bättre. Snittökningen för hela landet var 7,1 % så Blekinge ligger med en ökning på 6,2 % faktiskt strax under snittet för hela landet.

Det borde betyda att Blekinge skulle kunna öka ännu mer. Min känsla är att Blekinge fortfarande är alldeles för okänt utanför länets gränser. Hur många vet ens var Blekinge ligger? Och hur många av dem vet i sin tur hur fint här är?

Turismen är en framtidsbransch och min uppfattning är att Blekinge fortfarande har ett stort jobb framför sig med att sätta länet på turistkartan. För helt klart är att potentialen finns med flera vackra och charmiga städer, vacker natur och fina stränder.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s