”Frankrikes pärla” på rivieran – Menton

Fem nätter stannade vi i ”Frankrikes pärla”, Menton, precis intill den italienska gränsen på franska rivieran.

Vi ligger i Medelhavets mjuka och ljumma vågor och guppar, tioåringen och jag. Det är mysigt och vi simmar ut en liten bit. Pratar om ditten och datten. Bland annat om en segelbåt vid horisonten som vi ser när vi guppar på vågornas topp men inte i vågdalarna. Tioåringen har på sig gula simglasögon. Jag har inga. Båda har badskor på fötterna. Vi tar ett sista kvällsdopp i Menton. Den sista lilla staden i det pärlband av städer som ligger längs den franska rivieran. Mellan Monaco och Italien ligger orten där vi semestrat i fyra dagar.

Menton som under en period blev populär bland brittiska turister. Många av de äldsta hotellen blev då byggda för deras skull. En del av dessa har senare byggts om till lägenhetshotell. Britterna verkar numera ha övergett orten och på stadens gator och stränder hörs mest italienska, franska och, i viss mån även skandinaviska röster.

Medelhavets vatten är milt turkost i kvällssolens ljus. Våra medresenärer väntar på stranden som består av ljusa stenar som slipats lena och mjuka av havet och tidens tand.

Ännu närmare Italien, på andra sidan udden med den gamla staden, finns en liten sandstrand men den är närmast proppfull av restauranger, solstolar och parasoll. Den steniga stranden är trevligare, tycker vi, och ligger dessutom närmare den lilla lägenhet vi hyrt för fem nätter.

En dag tog vi tåget den korta resan till Monaco. Annars har vi tagit det lugnt, strosat omkring lite, ätit gott men mest av allt badat i Medelhavets vågor. Snorklat lite har vi också gjort, barnen och jag. Inga märkvärdigheter men ganska mycket fisk såg vi närmast ett par av stenpirerna. Vi har tagit det lugnt. Och även bilen har fått vila. I lägenhetshotellets garage.


3 kommentarer

Filed under resa med barn, resor, vackra platser

3 responses to “”Frankrikes pärla” på rivieran – Menton

  1. Ser härligt ut! Fina bilder! Exakt där har vi inte varit, även om vi kört längs franska rivieran.

  2. ogamotoga

    Vad gör jag här? Fast förhoppningsvis om ca 6 mån. då jäklar. 😆

  3. Det här var något nytt att spana in!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s