natur · resor · vinter

Vinter vid Mörrumsån vid Ebbamåla

Jag berättade för lite sedan om en sjukvagn och en postvagn vid ett utomhusmuseum i Ebbamåla vid Hovmansbygds f.d. järnvägsstation. Då såg vi strömstare men jag hade inte med mig min stora kamera. Så i lördags gjorde jag ett nytt försök.

Någon strömstare såg vi nu inte den här gången. Men väl andra fåglar. Tyvärr på håll så bilderna blev inte bra. Men naturen var väldigt vacker den här dagen, med snö på marken och på träden, blå himmel och blått vatten. Och naturens egna isskulpturer i Mörrumsån.

På den gamla järnvägsvallen var det nu skidspår. Men vi promenerade mellan spåren.

Det här är Käringahejans naturreservat som sträcker sig drygt fyra kilometer längs Mörrumsån, från Ebbamåla/Hovmansbygd i norr till Hemsjö/Härnäs i söder.

10 kommentarer på “Vinter vid Mörrumsån vid Ebbamåla

  1. Sååå vacker vinterbildserie! Här är verkligen ”härligt!” på sin plats. Frost i träden är bara att njuta av, det händer inte ofta. Tredje bilden nerifrån njuter jag extra av och den med grinden och en blå himmel. Och så isformationerna. En ser ut som en hästsko och den andra som en danstrupp med vida spetskjolar. Snyggt! Har velat till vatten och is för att kolla efter sånt, men jag behöver skjuts och det har inte blivit av. Tids nog. Men toppen att även södra Sverige fick lite av det vackra som hör vintern till.

    1. Tack för dina synpunkter! Danstruppen av is verkligen dansade på det forsande vattnet också. Du skulle ha sett dem! Sådana här dagar har vi inte många av i Blekinge så man får passa på!

  2. Fina vinterbilder! Du bör dela med dig lite oftare på FB på Karlshamns sida så fler kan njuta av dina bilder! Hälsningar Monika fr K-hamn :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s